I vores verden er sportspsykologi og mentaltræning for alle…
Vores primære opgave er at hjælpe atleter til en mere afbalanceret hverdag, hvor der er ro og overskud til at tackle det pres et liv i sportens verden kan medføre.
Vi tror nemlig på, at det, der er grundlaget for toppræstationer er evnen til at skabe ro i en til tider kaotisk hverdag.
Vi taler altså ikke om niveau og alder – vi taler om at træne ALLE de atleter, der ønsker at prioritere deres sport i deres hverdag. De atleter skal have redskaberne til at tackle de mange bolde de er nødsaget til at gribe, hvis de skal have en hverdag i balance – og dermed udvikle deres talent optimalt.
Vi træner vores atleter igennem 4 trin →
Trin 1) Vi laver en brainstorm over dine udviklingspunkter, og tager en snak om hvem du gerne vil være som atlet og som menneske. Vi tager udgangspunkt i de situationer du gerne vil optimere.
Trin 2) Vi uddanner dig i det vi kalder ‘bevidsthedstræning’. Her lærer du hvordan du træner din evne til at registrere hvornår du er i en situation der er svær – og hvad der præcist sker med dig i situationen. Det har du brug for at lære for at kunne optimere det du gør i en udfordrende situationen.
Trin 3) Vi laver en gameplan for hver af de situationer som du gerne vil optimere udfra de ønsker du har ift. hvem du vil være og hvordan du ønsker at agere. Her introduceres en lang række redskaber og teknikker.
Trin 4) Vi påbegynder den konkrete træning i hvordan du holder dig til din gameplan, når du står i en udfordrende situation – denne træning tager tid. Her følger vi dig tæt på sidelinjen enten i praksis på banen, igennem tlf samtaler, møder på kontoret og via facebook og sms. Vi har tæt kontakt.
Vi er helt afklarede med hvad vi står for
– så du ved præcist hvad du kan forvente af os
Vi tilstræber fuld tillid mellem atlet og konsulent. Dvs. at tavshedspligt altid vægtes enormt højt, men dog altid ud fra en professionel vurdering af hver enkelt situation. Vi arbejder med atleter under 18 år (helt ned til 10 år) og det kan i nogle tilfælde være gavnligt for den enkelte unge atlet at forældre inddrages i nogle processer. Vi arbejder sammen med den enkelte atlet i forhold til hvornår det er en god ide at involvere vigtige personer omkring atleten, såsom trænere, forældre, kæreste, venner, skole osv. Det er vigtigt at atleterne føler, at de kan tale åbent og ærligt med konsulenten og bliver mødt med forståelse.
Vi arbejder på det højst faglige niveau og vægter videreuddannelse og faglig videreformidling højt. Vi yder ikke konsulentbistand, der rækker udover vores faglige kompetencer, og vi træffer altid en professionel vurdering i forhold til at respektere vores faglige begrænsninger.
Vi investerer personligt i hver enkelt atlet. Det betyder at vi i praksis altid møder atleterne med samme dedikation som de møder os og har en dyb forståelse for det, der kræves for at være i elitesporten.Vi starter aldrig flere atlet forløb op, end at vi kan arbejde nærværende med hver enkelt atlet og være tilstede og kontaktbare, når den enkelte atlet måtte have brug for det.
Vi hjælper atleter med at præstere deres optimale igennem primær fokus på vejen til toppen. Vejen til at nå målet på den professionelle bane skal spille sammen med livet udenfor banen, og den enkelte atlets velvære sættes altid højere end pladsen øverst på podiet.
Fælles for os alle er en lang akademisk uddannelse, efteruddannelse i kognitiv terapi og ACT – samt en baggrund i eliteidræt.
“Badminton var mit et og alt. Jeg har i den grad mærket det på egen krop. Nervøsiteten. Det hamrende hjerte. Sveden der pibler frem. Uro i benene. Kvalme. Forventninger. Frustration. Negative tanker. BLOKERING. Fysisk, teknisk og taktisk var jeg stærk. Mentalt var jeg svag.
Janne R. Mortensen
“Jeg har mærket det på egen krop. Nervøsiteten. Det hamrende hjerte. Sveden der pibler frem. Uro i benene. Kvalme. De utallige toiletbesøg. De store forventninger. Frustration. Negative tanker. BLOKERING. Ja, jeg har været der. Fysisk, teknisk og taktisk var jeg stærk. Mentalt var jeg svag.
Og hvorfor?
Fordi fysisk træning, teknisk træning og taktisk træning var en stor del af min hverdag som badmintonspiller. Mentaltræning, vidste jeg ikke hvad var.
Havde jeg haft én, der havde givet mig de redskaber, jeg i dag besidder som sportspsykologisk konsulent, havde jeg måske haft muligheden for at blive ligeså mentalt stærk, som jeg var fysisk – og måske havde jeg så ikke opgivet sport på eliteplan i en tidlig alder. Hvem ved…
Mine blokeringer fra dengang blev startskuddet på min kæmpe passion og interesse for sportspsykologien, som er det der i dag danner rammerne og grundlaget for arbejdet i Mental Motion”.
Janne startede Mental Motion tilbage i 2010. Hun er specialiseret i talentudvikling med særlig fokus på skiftet fra talent til elite. Desuden har Janne siden 2012 været en del af Team Danmark’s eksterne sportspsykologiske netværk, og har derfor været tilknyttet og rejst med landshold indenfor fodbold, kajak, dressur, parasport og fægtning.
Derudover bor Janne med hendes familie i Lyngby, som tager det meste af hendes tid ud over arbejdet i Mental Motion. Så ketcheren – ja, den er stadig lagt på hylden…
Du kan læse meget mere om Janne’s forskning og publikationer, samt uddannelse- og erhvervsmæssige baggrund på LinkedIn HER.
Kort efter jeg rykkede op som seniorspiller i håndbold, fik jeg at vide af min træner, at der var noget i mit hoved, der hæmmede mig. Jeg kan huske, at det undrede mig, og jeg tænkte: ”det fungerer da fint – jeg fungerer da fint”. Det var min første tanke. En undren. Efter lidt tid blev min undren erstattet af andre følelser.
Sidsel Iversen
“Kort efter jeg rykkede op som seniorspiller i håndbold, fik jeg at vide af min træner, at der var noget i mit hoved, der hæmmede mig. Jeg kan huske, at det undrede mig, og jeg tænkte: ”det fungerer da fint – jeg fungerer da fint”. Det var min første tanke. En undren.
Efter lidt tid blev min undren erstattet af andre følelser. Jeg blev såret. Vred. Og jeg besluttede mig for, at han aldrig skulle få en anledning til at sige sådan igen. Men det var svært, for jeg var somme tider i blæsevejr i min sport, og jeg havde svært ved at navigere, fordi jeg ikke oplevede nogen særlig forståelse og støtte, og jeg var ikke klar over, hvordan jeg skulle arbejde med mig selv mentalt.
Jeg blev skadet i mit knæ i 2013, og det betød, at jeg måtte sige farvel til min aktive elitesportskarriere. Så der begyndte mit personlige mentale arbejde med at styrke min identitet udenfor sporten og finde nye måder at træne på.”
Sidsel er specialiseret i sportspsykologi med fokus på skiftet fra en sports- og hverdagskultur til en anden. Sidsel har været en del af Mental Motion siden 2014, og har arbejdet med utallige atleter, trænere, klubber, forbund og organisationer.
Sidsel bor i Farum med sin kæreste, deres datter Frida og er pt. på barsel.
Læs mere om Sidsel uddannelsesmæssige baggrund på LinkedIn HER.
Da jeg var på det højeste niveau i min sport, gymnastikken, oplevede jeg det som langt fra ren lykke. Udtagelsen til et af de bedste hold i Danmark, medførte nemlig ikke kun jubel og skulderklap, men også kommentarer og vurderinger fra andre om mine evner og præstationer.
Stine N. Lyhne
“Da jeg var på det højeste niveau i min sport, gymnastikken, oplevede jeg det som langt fra ren lykke. Udtagelsen til et af de bedste hold i Danmark, medførte nemlig ikke kun jubel og skulderklap, men også kommentarer og vurderinger fra andre om mine evner og præstationer.
Det var benhårdt. Jeg græd i smug til træning, og særligt på vej hjem. Jeg følte mig på ingen måde god nok til at være på holdet, og det på trods af min træners tro på mig. Jeg formåede ikke at lukke af for andre, og lod deres mening fylde alt for meget. Jeg mistede derfor mig selv, og værst af alt, glæden til min sport.
I årene siden gymnastikken er det gået op for mig, at der, for mig såvel som for andre, nødvendigvis ikke er et lighedstegn mellem det at være elite atlet og glæde ved sporten. Siden den dag har jeg været dybt fascineret af både forsiden og bagsiden af medaljen, og hvordan det rette mentale fokus kan have en altafgørende betydning for glæde i sporten.”
Stine er specialiseret i sportspsykologi, og hvordan den mentale sundhed kan opretholdes i elitesportens verden. Hun har udgivet artikler om den forskning hun har lavet omkring mental sundhed i dansk elite fodbold. Ved siden af jobbet hos Mental Motion arbejder Stine på at færdiggøre sin Phd.
Stine bor i København med sin mand, og med deres søn Otto.
Du kan læse meget mere om Stines’s forskning og publikationer, samt uddannelse- og erhvervsmæssige baggrund på LinkedIn HER
Fodbold var min passion, men da jeg var på mit allerhøjeste, oplevede jeg det også som svært. Jeg gik fra at være blevet fast mand på holdet, til at blive skadesramt og senere hen stoppe min karriere. Frustrationen sidder stadig i mig den dag i dag. Jeg arbejdede benhårdt i mange år for at ...
Kasper Henriksen
”Fodbold var min passion og da jeg var på mit allerhøjeste, oplevede jeg det som mange frygter. Jeg gik fra at være blevet fast mand på holdet, til at blive skadesramt og senere hen stoppe min karriere. Frustrationen sidder stadig i mig den dag i dag. At arbejde benhårdt i mange år for endelig at blive fast mand var det hele værd.
Men en skade i ryggen efter få kampe og et halvt års pause slog mig ud. Jeg blev min skade kvit, men den efterfølgende periode var fyldt med negative tanker; ”finder jeg nogensinde tilbage til det samme niveau som før?” og ”er jeg stadig god nok?”.
De negative tanker overtog mig og den manglende accept og indre uro gjorde, at jeg aldrig formåede at genvinde motivationen og niveauet til at forfølge min drøm.
I min efterrefleksion er det gået op for mig, hvor meget den mentale del af sporten betyder, både på og uden for banen. Jeg manglede en mental plan for at finde vejen tilbage og er i dag overbevist om, at det rette mentale fokus er altafgørende for at præstere i sporten”.
Kasper er specialiseret i sportspsykologi med fokus på, at få hverdagen til at hænge sammen med elitesporten. Kasper har derfor særlig fokus på, hvordan atleten kan opretholde den mentale sundhed og præstere både på og uden for banen. Kasper arbejder fuld tid i Mental Motion.
Han bor til dagligt i København og elsker at udfordre sin hjerne med både fysisk træning og lange nørdede bøger.
Læs om Kaspers uddannelsesmæssige baggrund mm på LinkedIn HER
I flere år skiftede jeg mellem 1. hold og 2. hold. Fast mand og vigtig figur på 2. hold, og en indskifter på 1. holdet. Det gik op for mig, at jeg ikke havde haft hovedet med mig, og skaderne, kom fordi jeg jagtede spilletid fremfor at være den gode holdkammerat og den spiller jeg gerne ville være...
Kasper D. Henriksen
“I flere år stod jeg i en situation hvor jeg skiftede mellem 1. hold og 2. hold. Fast mand og vigtig figur på 2. hold, og en indskifter på 1. holdet. I lange skadesperioder gik det op for mig, at jeg ikke havde haft hovedet med mig, og skaderne, kom fordi jeg jagtede spilletid fremfor at være den gode holdkammerat og den spiller jeg gerne ville være.
Det mentale pres i sporten har jeg også oplevet og arbejdet med i den musiske verden. I mange år spillede jeg i et band der både spillede i weekender til diverse fester, øvede flere timer i øvelokale, og deltog som musiker i musicals. Jeg kæmpede med nervøsitet før og under præstationer, og var ofte fuldstændig drænet for energi efter. Jeg var bange for at lave fejl, ødelægge det for de andre, samtidig med at jeg ville præstere godt”.
Kasper er specialiseret i at arbejde med unge mennesker om at skabe relationer, udvikle sig mentalt, skabe struktur og overblik i hverdagen og øge refleksionsniveau. Kasper er særligt dygtig til at bruge mindfulness teknikker i sit arbejde med unge.
Tidligere har Kasper arbejdet med Forening og frivillig struktur i Dansk Surf og Rafting Forbund, og yderligere stået i spidsen for et sundhedprojekt i Rigspolitiet med fokus på det mentale aspekt af ledelsesudvikling.
Kasper bor i København, hvor tykke bøger og spændende podcasts også er en del af hverdagen.
Du kan læse mere om Kasper’s uddannelsesmæssige baggrund på LinkedIn HER
Vores eksterne team
Vi benytter os af og henviser til eksterne eksperter, som vi kan sige 100% god for. Det er vigtigt for os at vores atleter og samarbejdspartnere tilbydes det bedste i den situation, de står i. Derfor har vi nøje udvalgt vores eksperter i det eksterne team.
Sportsdiætist Christina Nielsen
Vi samarbejder med Christina som er autoriseret klinisk diætist, og har en International Olympisk Kommittés Diplomuddannelse i Sports Nutrition (IOC Diploma in Sports Nutrition).
Igennem sit arbejde med sportsernæring i Team Danmark fra 2006-2016 med 10 års erfaring i at vejlede danske top-atleter (og samarbejde med sportschefer, trænere samt forskere) i sportsernærings-strategier frem mod EM, VM og Olypmiske Lege – ud fra en evidensbaseret tilgang, er Christina en yderst kvalificeret diætist som vi anbefaler alle de atleter, der vil vide mere om kost og ernæring.
Christina er yderligere uddannet i USA, hvor hun har fået træning i, at kunne undervise i “Mindfulness Based Eating Awareness Training” (MB-EAT). Denne tilgang ligger rigtig godt i tråd med det teoretiske fundament vi har i Mental Motion.
Vi samarbejder med Anders, der varetager screening og behandling af mange af de atleter, der kommer på vores kontor. Anders klinik ligger i forlængelse af Mental Motions lokaler. Anders er uddannet Osteopat D.O. fra the International Academy of Osteopathy i Belgien, og derudover uddannet fysioterapeut og akupunktør.
Anders har meget erfaring med screening og behandling af sportsskader, ryg og nakke smerter, hovedpine, fordøjelses problemer mm. Udover at behandle på briks, tilrettelægger og koordinerer også den fysiske træning og træningsplanlægning til atleterne.
Han er tidligere fodboldspiller på danmarkserie niveau som ung, og sport har altid fyldt en stor del af hans liv. Tidligere har han arbejdet med ungdomslandsholdet i basket.
Som atlet hos Mental Motion får du 350 kr. rabat på første konsultation (normalpris 850 kr.) og 100 kr. rabat på efterfølgende normal behandling (normalpris 600 kr.)
Vi arbejder med en håndfuld atleter, som vi bruger til foredrag, workshops og som inspiration for vores atleter. Vi udvælger nøje de atleter der bliver en del af vores eksterne team udfra deres evne til at sætte ord på alt det svære, villighed til at dele åbent og deres utrolig inspirerende måde at tilgå livet som eliteatlet. Alle atleter er indenfor toppen af deres felt nationalt og internationalt
Gør som mere end 3000 andre
Tilmeld dig nyhedsbrevet og nå din toppræstation – med 7 simple øvelser alle kan lave, uanset niveau. Udfyld formularen her: