Hvad vil vi

hos mental motion?

I vores verden er sportspsykologi og mentaltræning for alle…

 

Vores primære opgave er at hjælpe atleter til en mere afbalanceret hverdag, hvor der er ro og overskud til at tackle det pres et liv i sportens verden kan medføre.

 

Vi tror nemlig på, at det, der er grundlaget for toppræstationer er evnen til at skabe ro i en til tider kaotisk hverdag.

 

Vi taler altså ikke om niveau og alder – vi taler om at træne ALLE de atleter, der ønsker at prioritere deres sport i deres hverdag. De atleter skal have redskaberne til at tackle de mange bolde de er nødsaget til at gribe, hvis de skal have en hverdag i balance – og dermed udvikle deres talent optimalt.

 

Vi træner vores atleter igennem 4 trin →

 

Trin 1) Vi laver en brainstorm over dine udviklingspunkter, og tager en snak om hvem du gerne vil være som atlet og som menneske. Vi tager udgangspunkt i de situationer du gerne vil optimere.

Trin 2) Vi uddanner dig i det vi kalder ‘bevidsthedstræning’. Her lærer du hvordan du træner din evne til at registrere hvornår du er i en situation der er svær – og hvad der præcist sker med dig i situationen. Det har du brug for at lære for at kunne optimere det du gør i en udfordrende situationen.

Trin 3) Vi laver en gameplan for hver af de situationer som du gerne vil optimere udfra de ønsker du har ift. hvem du vil være og hvordan du ønsker at agere. Her introduceres en lang række redskaber og teknikker.

Trin 4) Vi påbegynder den konkrete træning i hvordan du holder dig til din gameplan, når du står i en udfordrende situation – denne træning tager tid. Her følger vi dig tæt på sidelinjen enten i praksis på banen, igennem tlf samtaler, møder på kontoret og via facebook og sms. Vi har tæt kontakt.

 

 

 

Vi er helt afklarede med hvad vi står for

– så du ved præcist hvad du kan forvente af os

 

Vi tilstræber fuld tillid mellem atlet og konsulent. Dvs. at tavshedspligt altid vægtes enormt højt, men dog altid ud fra en professionel vurdering af hver enkelt situation. Vi arbejder med atleter under 18 år (helt ned til 10 år) og det kan i nogle tilfælde være gavnligt for den enkelte unge atlet at forældre inddrages i nogle processer. Vi arbejder sammen med den enkelte atlet i forhold til hvornår det er en god ide at involvere vigtige personer omkring atleten, såsom trænere, forældre, kæreste, venner, skole osv. Det er vigtigt at atleterne føler, at de kan tale åbent og ærligt med konsulenten og bliver mødt med forståelse.

 

Vi arbejder på det højst faglige niveau og vægter videreuddannelse og faglig videreformidling højt. Vi yder ikke konsulentbistand, der rækker udover vores faglige kompetencer, og vi træffer altid en professionel vurdering i forhold til at respektere vores faglige begrænsninger.

 

Vi investerer personligt i hver enkelt atlet. Det betyder at vi i praksis altid møder atleterne med samme dedikation som de møder os og har en dyb forståelse for det, der kræves for at være i elitesporten.Vi starter aldrig flere atlet forløb op, end at vi kan arbejde nærværende med hver enkelt atlet og være tilstede og kontaktbare, når den enkelte atlet måtte have brug for det.

 

Vi hjælper atleter med at præstere deres optimale igennem primær fokus på vejen til toppen. Vejen til at nå målet på den professionelle bane skal spille sammen med livet udenfor banen, og den enkelte atlets velvære sættes altid højere end pladsen øverst på podiet.

 

 

Fælles for os alle er en lang akademisk uddannelse, efteruddannelse i kognitiv terapi og ACT – samt en baggrund i eliteidræt.

 

 

Hvem er Mental Motion?

Janne R. Mortensen
Sportspsykologisk konsulent
“Badminton var mit et og alt. Jeg har i den grad mærket det på egen krop. Nervøsiteten. Det hamrende hjerte. Sveden der pibler frem. Uro i benene. Kvalme. Forventninger. Frustration. Negative tanker. BLOKERING. Fysisk, teknisk og taktisk var jeg stærk. Mentalt var jeg svag.
Kasper Henriksen
Sportspsykologisk konsulent
Fodbold var min passion, men da jeg var på mit allerhøjeste, oplevede jeg det også som svært. Jeg gik fra at være blevet fast mand på holdet, til at blive skadesramt og senere hen stoppe min karriere. Frustrationen sidder stadig i mig den dag i dag. Jeg arbejdede benhårdt i mange år for at ...
Kasper D. Henriksen
Sportspsykologisk konsulent
I flere år skiftede jeg mellem 1. hold og 2. hold. Fast mand og vigtig figur på 2. hold, og en indskifter på 1. holdet. Det gik op for mig, at jeg ikke havde haft hovedet med mig, og skaderne, kom fordi jeg jagtede spilletid fremfor at være den gode holdkammerat og den spiller jeg gerne ville være...

 

 

Vores eksterne team

Vi benytter os af og henviser til eksterne eksperter, som vi kan sige 100% god for. Det er vigtigt for os at vores atleter og samarbejdspartnere tilbydes det bedste i den situation, de står i. Derfor har vi nøje udvalgt vores eksperter i det eksterne team.

 

Sportsdiætist Christina Nielsen

Vi samarbejder med Christina som er autoriseret klinisk diætist, og har en International Olympisk Kommittés Diplomuddannelse i Sports Nutrition (IOC Diploma in Sports Nutrition).

Igennem sit arbejde med sportsernæring i Team Danmark fra 2006-2016 med 10 års erfaring i at vejlede danske top-atleter (og samarbejde med sportschefer, trænere samt forskere) i sportsernærings-strategier frem mod EM, VM og Olypmiske Lege – ud fra en evidensbaseret tilgang, er Christina en yderst kvalificeret diætist som vi anbefaler alle de atleter, der vil vide mere om kost og ernæring.

Christina er yderligere uddannet i USA, hvor hun har fået træning i, at kunne undervise i “Mindfulness Based Eating Awareness Training” (MB-EAT). Denne tilgang ligger rigtig godt i tråd med det teoretiske fundament vi har i Mental Motion.

Christina ejer virksomheden bevidste-valg.dk

 

Osteopat D.O. og fysioterapeut Anders Laun

Vi samarbejder med Anders, der varetager screening og behandling af mange af de atleter, der kommer på vores kontor. Anders klinik ligger i forlængelse af Mental Motions lokaler. Anders er uddannet Osteopat D.O. fra the International Academy of Osteopathy i Belgien, og derudover uddannet fysioterapeut og akupunktør.

Anders har meget erfaring med screening og behandling af sportsskader, ryg og nakke smerter, hovedpine, fordøjelses problemer mm. Udover at behandle på briks, tilrettelægger og koordinerer også den fysiske træning og træningsplanlægning til atleterne.

Han er tidligere fodboldspiller på danmarkserie niveau som ung, og sport har altid fyldt en stor del af hans liv. Tidligere har han arbejdet med ungdomslandsholdet i basket.

Som atlet hos Mental Motion får du 350 kr. rabat på første konsultation (normalpris 850 kr.) og 100 kr. rabat på efterfølgende normal behandling (normalpris 600 kr.)

Anders ejer klinikken Osteocare.dk

Mail: info@osteocare.dk

Telefon: 27140988

 

Topatleter

Vi arbejder med en håndfuld atleter, som vi bruger til foredrag, workshops og som inspiration for vores atleter. Vi udvælger nøje de atleter der bliver en del af vores eksterne team udfra deres evne til at sætte ord på alt det svære, villighed til at dele åbent og deres utrolig inspirerende måde at tilgå livet som eliteatlet. Alle atleter er indenfor toppen af deres felt nationalt og internationalt