talentklubben

Træn din vindermentalitet

Du vil gerne have en stærk vindermentalitet…

 

Men måske bliver du bremset af de her situationer?


 • Du vil virkelig gerne til den her konkurrence, samtidig med at du overhovedet ikke kan overskue det – for hvad hvis du falder igennem?
 • Du kan godt lide at træne – men det kan være så svært at koncentrere sig efter en lang dag i skole..
 • Du kommer nogen gange til at tage til træning selvom du godt ved din krop sender dig signaler om at du burde blive hjemme
 • Du kan blive så vred og skuffet over dig selv – eller dine tanker fortæller dig ihvertfald at du ikke gør det godt nok..
 • Du kan blive SÅ forbandet ked af det efter en dårlig præstation, og have virkelig svært ved at lægge det fra dig
 • Du vil virkelig gerne nå noget med din sport, og synes det ville være fedt at lære noget om gode målsætninger
 • Du kan nogen gange tvivle på om du har det der skal til
 • Du har travlt, og kan godt føle dig presset i hverdagen
 • Du skal træffe en masse beslutninger om hvad du vil og du er lidt forvirret over det hele
 • Du synes faktisk det kan være svært at du ikke kan være to steder på en gang – for du vil gerne det hele
 • Det er vigtigt for dig også at gøre noget ud af skolen, men det skaber et pres når sporten fylder meget

Kan du genkende dig selv? Måske bare i nogen af situationerne?

 

Vidste du at vindermentalitet er den absolut afgørende faktor i sport?

Og at det rent faktisk kan trænes? Den er god nok. Sammen kan vi træne din vindermentalitet til at blive så stærk, at du kan håndtere de udfordringer du møder optimalt.

 

Hvis det er noget for dig at træne din vindermentalitet, kan du  komme med i vores talentklub – du skal bare være …

 • mellem 14-18 år.
 • prioritere din sport højt.
 • have lyst til at arbejde på din mental styrke
 • og have et ønske om at dygtiggøre dig i din sport

 

 

”Det bedste ved Talentklubben har været fælleskabet, og det at dele ting man normalt ikke ville dele med andre. Selvom man kommer fra forskellige sportsgrene, så forstår vi hinanden, fordi vi oplever de samme udfordringer. Det har været rart at dele erfaringer med nogen som oplever det samme som en selv”.


Kamilla, fodboldspiller, 16år.


 

Hvordan trænes vindermentalitet i et Talentklub forløb?

 • 1 introgang á 1 times varighed med fokus på at lære hinanden at kende og skabe de perfekte rammer.
 • 3 workshops á 3 timer over 4 måneder i Holte på Mental Motions kontor.
 • Til hver workshop arbejder vi med dagens emne, som du kan læse om lidt længere nede på siden.
 • Der er max. 6 atleter i hver Talentklub.
 • Når vi ses, så taler vi, laver opgaver, spiser aftensmad, taler lidt mere, laver lidt flere opgaver, og til sidst gennemgår vi de øvelser du skal arbejde på indtil næste workshop.
 • Du mentaltræner mellem hver gang vi mødes, og vi følger løbende op på dit arbejde i et lukket forum online

 

”Jeg er langt mere fokuseret nu end jeg var før, og jeg oplever heller ikke nervøsiteten i samme grad. Det er egentlig bare blevet nemmere at være mig”


Louise, svømmer, 17 år.


 

Vindermentalitet workshop 1

1) Fremtiden –vi taler om drømme og mål. Vi taler om hvad du tænker at du som atlet skal igennem for at nå drømmen om guldet?

2) Præstations pres – Vi taler om hvordan du forholder dig til forventninger, både dine egne og andres? Hvilken betydning forventninger har for din præstation? Hvilke former for pres du oplever som eliteatlet? Og hvordan du lærer at håndtere presset?

3) Vindermentalitet: de første step  – Hvordan sætter du gode mål? Hvordan når du dine mål? Hvordan træner du din koncentration? Hvilke tanker forstyrrer dig? Hvordan lærer du at kontrollere din reaktion på forstyrrelser? Og hvordan håndterer du følelser som nervøsitet, vrede, angst?

 

Vindermentalitet workshop 2

1) Hverdagen som eliteatlet – Hvordan du får det hele til at hænge sammen? Skole, lektier, træning, konkurrencer, venner, fester, familie. Der er mange ting der skal gå op i en højere enhed, når du dyrker sport på et seriøst plan. Vi tager udgangspunkt i dine specifikke udfordringer, og taler om ofringer og prioriteringer.

2) Din sociale støtte – Og om den er vigtig? Hvad vil det egentlig sige at have og søge social støtte? Hvilken betydning har det for dig og din karriere? Vi taler om de udfordringer mange atleter møder i den manglende støtte, og forståelse fra venner og klassekammerater. Vi taler om dét at du må sige nej til fester, at føle sig udenfor, og måske ikke altid være en del af sammenholdet i din klasse.

 

Vindermentalitet workshop 3

1) Karriere skift – Vi taler om de skift vi ved, du som atlet skal igennem, såsom uddannelse og job, og at flytte hjemmefra, men også om de uforudsigelige ændringer der er en del af livet som eliteatlet, f.eks. klubskifte, trænerskifte, skader, perioder med nedgang i præstation mm. Hvordan håndterer du disse skift? Hvordan forbereder du dig på dem? Og hvad betyder det egentlig at være forberedt på det der kommer?

2) Inspiration fra eliteatlet –  Én atlet på internationalt niveau kommer og fortæller om sin karriere på godt og ondt, og hvordan vindermentalitet kan trænes. Her kan du stille alle de spørgsmål du måtte have til en som er gået hele vejen.

3) Hvad har du lært og hvordan arbejder du videre for dig selv? – Vi samler op på alle emner. Fremtiden, drømme, forventninger og mål.  Kvalitet i træning og konkurrence. Prioriteringer, struktur og fravalg. Støtte og karriere skift. Forventninger og præstation. Kort og godt: vindermentalitet. Vi fokuserer på det lærte, og hvordan du bevidst arbejder videre herfra.

 

 

“Uden Talentklubben havde jeg aldrig nået dertil hvor jeg er i dag. Jeg er gået fra at være usikker på mig selv og hvad jeg ville med håndbolden, til at gå ’all in’. Forløbet har hjulpet mig til at forstå hvordan jeg skal håndtere de udfordringer jeg møder, og jeg har lært at tage den med ro. Jeg er klart kommet mere i balance …” 


Niklas, håndboldspiller, 19 år


 

Ved at træne din vindermentalitet, vil du opleve at du …

 • kan kontrollere din reaktion på de negative tanker, og de ubehagelige følelser
 • du lærer at undgå en dagligdag med stress og jag
 • du kommer til at nå de mål du sætter dig for
 • du vil opleve at få flere gode træningspas med kvalitet
 • din oplevelse af øget selvtillid vil stige
 • du vil føle dig forberedt på de skift du står overfor

Og vigtigst af alt – du vil føle dig forstået – fordi vi alle sammen har været præcis samme sted som dig.

Ny Talentklub starter op i September 2018 – Datoerne ser du nendenfor..

 

Talentklubhold #1

INTROMØDE:  Tirsdag d. 11.09 kl. 17-18

WORKSHOP 1: Tirsdag d. 18.09 kl. 17-20

WORKSHOP 2: Tirsdag d. 23.10 kl. 17-20

WORKSHOP 3: Tirsdag d. 04.12 kl. 17-20

 

Talentklubhold #2

INTROMØDE:  Onsdag d. 12.09 kl. 17-18

WORKSHOP 1: Onsdag d. 19.09 kl. 17-20

WORKSHOP 2: Onsdag d. 24.10 kl. 17-20

WORKSHOP 3: Onsdag d. 05.12 kl. 17-20

 

FORÆLDREOPLÆG: Torsdag d. 27.09 kl. 18-20

– Oplægget er for forældre til både Talentklub #1 og Talentklub #2

 

HUSK der KUN er plads til 6 på hvert hold – så book før din konkurrent

OBS: Selvom du i disse 4 måneder må gå glip af 3 fysiske træningspas fordi Talentklubben muligvis ligger i et tidsrum hvor du normalt træner – så overvej lige hvor vigtig din vindermentalitet er for dit game – kan du virkelig vinde uden?

Forløbet er populært – så hvis du vil være sikker på din plads, så tilmeld dig allerede nu.

Den prioritering er godt givet ud.

Udover at lære hvordan du træner din vindermentalitet, får du også:


 • Talentklubhæftet med alle øvelser til alle 3 workshops – og med plads til dine mentaltræningsnoter igennem hele forløbet
 • Et fortroligt online forum hvor vi ugentlig følger op på din mentaltræning, og hvor du kan dele dine erfaringer, oplevelser, tanker og udfordringer med de andre atleter i Talentklubben, og hvor du altid kan stille spørgsmål, hvis du er i tvivl om dine øvelser.
 • E-bogen: ‘Har du mental styrke? – træn de 7 trin til toppræstation’ – en bog om vindermentalitet og mentalstyrke, om udfordringer og modgang, om sejr og vilje, om selvtillid og balance, og redskaber til at træne din mentale robusthed.
 • E-bogen: ‘Drømmer du om guld? – Lær fra topatleter’ – hvor 7 atleter på internationalt niveau fortæller om deres liv som eliteatlet. Her kan du hente STOR inspiration.
 • Et forældreforedrag for din mor og far på 2 timer, om dét at være forælder til en atlet – og om hvordan de bedst mulig kan støtte dig under et Talentklub forløb.
 • E-bogen: ‘Sportsforælder – hvordan støtter du dit barn optimalt?’ – hvor de kan læse om andre forældres bekymringer og frustrationer i forhold til at være en god forælder til en atlet, sammenfattet med en sportspsykologisk vinkel på hvordan de som forældre kan optimere rollen som sportsforældre.
 • Du får 10 % på booking af forløb under hele Talentklubforløbet

Pris 4950 kr.

 

 

 

Her er hvad forældre til atleter i Talentklubben siger


”Det har været en rigtig god og tryg oplevelse. Vi oplevede, at Mikkel straks følte sig godt tilpas. Det har givet ham mere selvtillid – og fra at have haft store problemer og stagnation på fodboldbanen – blev han “Årets raket” lige før sommeren – og har her efter sommeren spillet helt fantastisk og er blevet anfører!!

Som forælder må man erkende, at forældrerollen ikke altid er forenelig med også at være coach for ens egne børn. Derfor har det været en fantastisk løsning, når ens egne muligheder er udtømte – at kunne få hjælp fra en mentaltræner. Det burde være et hvert barns – såvel som voksne – at få adgang til en mentaltræner, så potentialet kan forløses.  Det var trygt, at der blev aftalt klare linjer for fortroligheden, således at Mikkel kunne slappe af i forløbet. Kun de ting, som Mikkel selv ville have, at vi fik viden om – kom til vores kendskab. Jeg vil varmt anbefale andre at give denne fantastiske gave til deres teenager eller sportstalent”.

Mor til Mikkel, fodboldspiller, 16 år.


 

“Samarbejdet med Mental Motion har først og fremmest givet min datter redskaber til at håndtere det pres, hun som atlet kan føle, både i forbindelse med konkurrencer og træning. Hun er i gang med at lære, hvordan man kan håndtere negative reaktionsmønstre og erstatte dem med konstruktive handlinger. Det er en stor lettelse for hende at lære, at der er en vej ud af de negative mønstre og så giver det naturligvis også rigtig gode sportsmæssige resultater.  For mig som forældre har det været trygt at vide, at min datter får hjælp af en kompetent og professionel voksen, hun har stor tillid til. Hjælp til at lære noget, som jeg ikke kan lære hende. Og så har det været glædeligt at opleve, hvordan du kommer hele vejen rundt om atleten, sådan at skole, familie, andre relationer og omstændigheder også er med i billedet. Samarbejdet er først og fremmest mellem min datter og mentaltræneren. Det er et fortroligt rum, der blev skabt, og hun fortæller bestemt ikke alt, hvad der snakkes om. Og sådan skal det også være. Men hvis jeg skal sætte få ord på, hvordan jeg opfatter samarbejdet, så er det: Tillidsfuldt, kompetent, professionelt og empatisk”.

Mor til Veronica, svømmer, 15 år.


 

“Som forældre har det givet mig en ro især til turneringer, at Nanna virker helt klar på hvad hun skal koncentrere sig om, nemlig kun det hun kan gøre noget ved, det har jo betydet at hun er meget mere fokuseret på opgaven, end hun var før. Det giver også Nanna en ro, mere selvtillid, mere fokus, og frem for alt, ingen skænderier om ligegyldige ting”

Mor til Nanna, danser, 17 år.


 

“Som forældre til en teenage elite-idrætsudøver, har forløbet hos Mental Motion, givet mig en kolossal indre ro, og et langt mere konstruktivt forhold til min datter. Det har været utroligt befriende at min datter arbejdede med nogle helt konkrete tiltag som vi hjemme kunne bakke op omkring….og så lade alle de andre ting, som tidligere pressede på, ligge. Laura responderede meget positivt og åbent på samtalerne. Præstationsangsten på banen forsvandt allerede efter den første session. Det var også klart at der var mange ting der gik op for hende efter møderne. Som gammel og garvet  glemmer man at ens egen forståelse af verden er baseret på ens tidligere erfaringer og når ens børn så begynder at blive voksne glemmer man at de endnu ikke har haft de erfaringer og derfor ikke har den samme naturlige forståelse. samtalerne gav hende mulighed for selv at reflektere over sine erfaringer.Jeg har været fuldstændig tryg ved samarbejdet som i høj grad kørte selvstændigt uden behov for min indblanding. Jeg tror på at forløbet vil vise sig at have været afgørende for Laura’s udvikling som person, idrætsudøver og datter”.

Far til Laura, basketballspiller, 16 år.


 

 

 

Vindermentalitet kan trænes!

Træn din vindermentalitet i Mental Motions Talentklub

 

Vil du vide mere om vindermentalitet og baggrunden for Talentklubben?

Så har vi samlet lidt ekstra info til dig her:

 

Janne, som ejer Mental Motion, har i samarbejde med Team Danmark og Københavns Universitet lavet et forskningsprojekt ’Drømmen om guldet – fra talent til elite’. Her blev det undersøgt hvad det er, der gør at nogle atleter går hele vejen til eliten, mens så mange andre atleter falder fra. Hvilke faktorer er det, der gør sig gældende for at klare skiftet fra talent til elite? Hvad kan de atleter der ender i verdensklassen?

Resultaterne fra studiet er det der i dag danner rammerne om Mental Motions Talentklub. Emnerne i Talentklubben er således ikke tilfældigt udvalgte, men nøje planlagt efter de faktorer, studiet viste, var essentielle for at klare skiftet fra talent til elite med vindermentalitet.

 

Forberedte talenter har større chance for at udvikle vindermentalitet og dermed succes

Det er en hård overgang at gå fra at være et talent til eliteatlet. Måske den hårdeste. Det er i hvert fald her, der sker det største frafald af atleter. Det er nemlig i denne periode, at mange unge atleter vælger at opgive drømmen om guldet, og livet som eliteatlet, og i stedet vælger det ’almindelige’ teenageliv. Det er forståeligt, for det er noget af en udfordring at få livet som eliteudøver til at hænge sammen med skole, arbejde, socialt liv og familieliv.

Overordnet set, så er det sådan at de atleter, der er forberedte på de skift, udfordringer og besværligheder de vil møde i deres karriere som eliteatlet, har en større chance for at klare karrieren med succes. At være forberedt kan således sættes lig med at have et realistisk billede af, hvad der venter forude, således at det er muligt at undgå for store kulturchok, skuffelser eller uoverskuelige udfordringer.

For at kunne hjælpe atleter igennem skiftet fra talent til elite er det vores intention at klæde atleterne i Talentklubben så godt på som muligt ved at uddanne dem i de færdigheder, der er væsentlige for dem, for at de kan håndtere de udfordringer, vi ved de kommer til at opleve i en karriere i sport med vindermentalitet.

 

For at skabe vindermentalitet, skal vi huske glæden…

En grundlæggende og afgørende faktor, som studiet i høj grad bekræftede, er vigtigheden af at fastholde glæden ved sport. Det skal være sjovt, ellers er det ikke ofringerne og det hårde slid værd. Spørgsmålet er så, om netop denne glæde kan skabes i højere grad hos unge talenter, ved at forberede dem på de skift og de udfordringer de står overfor…

Det mener vi i Mental Motion.

Derfor har vi skabt Talentklubben.