Sådan ved du om en sponsor er løsningen for dig og dit barn

Sidsel Iversen

Sidsel Iversen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Sidsel er specialiseret i sportspsykologi med fokus på skiftet fra en sports- og hverdagskultur til en anden. Hun er tilknyttet både klubber, eliteklasser og arbejder med individuelle forløb fuldtid i Mental Motion.
Sidsel Iversen

Hvad skal jeg vide om at søge sponsor?

For mange atleter kan økonomi blive en afgørende faktor for, om det fulde potentiale kan opnås. Derfor kan en sponsoraftale være særdeles attraktiv.
Men selv om det lyder rigtig godt, er der nogle forhold, der er ret vigtige at have styr på, inden sponsorsøgningen går i gang. For ved at være bevidst om, til hvad, hos hvem og hvorfor, man ønsker at søge en sponsor, kan man gøre processen noget lettere for sig selv.

Man kan dele ”snakken” om sponsorater op i to dele. Nemlig en overvejelsesfase og en søgefase. Begge faser er vigtige at bruge noget tid på, så de valg, du og dit barn lander på er velbegrundet ud fra den situation, som lige netop I står i.

 

Skal, skal ikke – overvejelsesfasen

I overvejelsesfasen er det vigtigt at forstå, at en sponsor i langt de fleste tilfælde ønsker noget retur (dette er med undtagelse af charity-sponsorater).
Altså er en sponsoraftale noget, der skal fungere to veje, og atleten er altså ikke kun den heldige modtager af økonomisk eller materiel støtte, men skal derimod være indstillet på at give noget, for sponsoren, værdifuldt tilbage.
Derfor handler det i høj grad om at tænke win-win – hvordan aftalen kan skabe værdi BÅDE for atleten og for sponsoren.

 

 

I den fulde artikel ”Skal jeg søge en sponsor eller ej?”, som ligger på Sidelinjen – mødestedet for sportsforældre, får du endnu flere råd til, hvordan du afklarer, om det egentlig er relevant og interessant for lige netop dig at søge en sponsor til dit barn.
Derudover finder du ud af, hvilke typer af sponsorater der findes, og hvad du skal være opmærksom på for at skabe win-win i stedet for loose-loose aftaler.

 

Læs mere om Sidelinjen her

 

Hvem, hvad og hvordan – ansøgningsfasen

 

 

Som det er med så meget andet, er forberedelsen afgørende for resultatet. Det gælder også i forbindelse med at søge en sponsor.
Forberedelsen kan nemlig hjælpe dig til at være tydelig og dermed vedkommende og relevant over for en sponsor.
For når det er dig, der søger, er det også dig der skal komme med et oplæg, som sponsoren skal købe ind på. Og jo tydeligere du kan vise sponsoren, hvordan win-win-aftalen kan se ud, jo større sandsynlighed er der for at du får overbevist denne om, at aftalen er en god idé.

 

Seks råd du kan følge, for at god ansøgningsfase

Vi har samlet seks råd til at skabe en god ansøgningsfase, så du kan gøre dit for at ramme rigtigt.

 

Råd 1 – din værdi for sponsoren

Når du kontakter en sponsor, så hold for øje, at sponsoren indtil videre har klaret sig fint uden at sponsorere dit barn.
Derfor er det din opgave at sørge for at belyse de måder, hvorpå dit barn kan bidrage positivt til sponsorens image eller brand. Tag f.eks. udgangspunkt i følgende spørgsmål:

  • Hvilke mennesker ser dit barn, og hvorfor er disse mennesker en interessant målgruppe for sponsoren?
  • Hvad kan dit barn bidrage med helt konkret til virksomheden (sponsoren)?

 

På denne måde viser du, at du er helt klar på, at en sponsoraftale går to veje, og du gør din viden om win-win-aftalen synlig.

 

Råd 2 – Økonomisk eller materiel støtte

Sørg for en tydelig opdeling af, hvad tildelte ressourcer kan bruges til. Bidrager sponsoren til transport, kost, udstyr eller noget fjerde?
Det er rart for en sponsor at kunne gennemskue, hvordan deres bidrag bliver brugt, hvorfor det er vigtigt og hvad dit barn får ud af bidraget.

 

 

Ønsker du at læse den fulde artikel ”6 ting du bør overveje inden du søger sponsor”, så klik ind på Sidelinjen – mødestedet for sportsforældre. Her får du endnu mere viden om, hvorfor eller hvorfor du ikke skal søge en sponsor til dit barn, og der er flere gode råd inden du sender en ansøgning afsted.

 

Meld dig ind på ‘Sidelinjen – støt dit barns talent’. Det er HELT gratis!


Du er kun ét klik fra at at få adgang til mange flere råd til hvordan du støtter dit barn bedst i sporten

Giv mig adgang nu

 

andre har også læst


Andre sportsforældre kan lære noget af rideforældre – 4 spørgsmål dit barn skal kende svaret på

Sportsforældre i rideverdenen kan nemlig noget helt særligt ….   Ja, jeg tror faktisk at rigtig mange sportsforældre kan lære noget af lige netop forældre i rideverdenen. Og

Se mere

Min far som sportsforælder #3: Jeg er blevet den tennisspiller jeg er i dag pga. min far

Hvorfor har jeg skrevet denne blog om min far som sportsforælder? - Kunne man passende spørge. (Læs del 1 af historien om Philip og hans far HER, og del 2 HER) Af Philip Ørno, Tidligere

Se mere

5 ting I som familie kan have særligt fokus på, der vil styrke jeres relation i en ellers urolig tid

  Sådan passer du bedst på dig selv og dine nære imens Corona raser   Corona raser der ud ad. Det har stået på længe, og ingen af os ved hvor længe det skal vare

Se mere