Sådan styrker du den vigtigste evne af alle hos dit sportsbarn – få de 3 råd her →

Janne Reffstrup Mortensen

Janne Reffstrup Mortensen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Janne startede Mental Motion tilbage i 2010. Siden 2012 har Janne yderligere været en del af Team Danmark’s eksterne sportspsykologiske netværk, og er derfor tilknyttet flere landshold og topatleter. Janne har desuden startet Danmarks første online mødested for sportsforældre 'Sidelinjen'.
Janne Reffstrup Mortensen

 

Stærke relationer er omdrejningspunktet for, at vi som mennesker har det godt.

 

Relationen mellem dig og dit barn er derfor, selvfølgelig, særlig betydningsfuld.

Det er måske ikke ny viden for dig, for du og dit barn kender jo hinanden rigtig godt. I kender måske hinanden så godt, at I nærmest kan kommunikerer igennem måden I bevæger jer på eller jeres ansigtsudtryk. I er helt utrolige til at aflæse hinanden. Du ved præcis hvornår dit barn er oppe eller nede, skeptisk, kritisk, tilfreds eller utilfreds. Og dit barn ved formentlig det samme om dig.

 

 

Sportsforældre

 

 

Forskning fortæller os om den vigtigste evne af alle …

 

Barnet har et væld af evner, som er vigtige at have med sig i livet, men der er især én, som ifølge professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen, er vigtigere end alle andre.

Barnets evne til at knytte relationer til andre mennesker.

I både social og personlig sammenhæng er den afgørende, ikke kun for selvfølelsen, men også for lykkefølelsen generelt.

Du kan som forældre sikre at relationen mellem dig og dit barn fostre en følelse hos dit barn af at føle sig kompetent. På den måde gør du det muligt for dit barn at mærke, at det kan handle og agere i eget liv, og du skaber derfor de bedst mulige forudsætninger for, at det har det godt.

 

Det her kan du gøre for at træne den vigtigste evne af alle hos dit sportsbarn …

 

Lige præcis fordi du kender dit barn så godt, vil disse 3 tilgange kunne hjælpe til med at gøre relationen mellem dit barn og dig endnu stærkere.

 

Råd 1. Nysgerrighed er vejen frem

– Sådan her skal du være nysgerrig overfor dit sportsbarn

 

Graden af, hvor nysgerrige forældre er i deres barns liv er en altafgørende faktor for en stærk relation. Den betyder faktisk så meget, at det er den indikator, som bedst og mest præcist forudsiger, hvor glade, mentalt sunde og velfungerende børn er.
Det gør sig gældende uanset, om børnene er helt små eller om de er teenagere.

Og med nysgerrig så menes der ikke at snage eller spørge ind for egen interesses skyld!

Nej, det betyder at du ikke skal lytte for at svare, men lytte for at forstå, og på den måde forsøge at lære dit barn at kende på ny hver eneste dag.

Måske tænker du – det er nemmere sagt end gjort! For hver gang at du spørger ind til dit barn oplever du måske at han/hun ikke svarer eller kun svarer kort?

At være nysgerrig kræver tid.

Og det er derfor ikke når du spørger ”hvordan har din dag været” at dit barn åbner op og du lærer det at kende, men måske snarere, når du kører dit barn til sport, spiser sammen med dit barn, eller når dit barn bliver puttet om aftenen.

Bruger du tid sammen med dit barn, skaber det rum og plads til at lysten for at dele sit liv med dig opstår, når det passer dit barn, og det øger sandsynligheden for, at du får lov til at få et indblik i alle de ting, der foregår.

 

Råd 2. Følelser!

 – Sådan her skal du tale om tingene med dit sportsbarn

Følelser er en mærkelig størrelse, og noget de fleste af os er interesseret i fordi det på en og samme tid er enormt vigtigt og enormt svært. Det er det også for dit barn. Og derfor er det vigtigt at dit barn lærer at forholde sig til dem.

 

Råd 3. Følelsen af at være kompetent

 – Sådan her hjælper du dit sportsbarn med at føle sig kompetent

Børn kan godt selv. Det kan de faktisk. De er bare kloge nok til at lade være, hvis en anden alligevel gør det.

 

 

Få adgang til råd 2+3 og resten af artiklen + masser af andre spændende artikler og podcasts på vores online sportsforældreportal ‘Sidelinjen – mødestedet for sportsforældre’. Medlemsskab er UDEN binding.

 

JA TAK- GIV MIG ADGANG!

 

Sportsforældre

 

 

 

Sidelinjen – mødestedet for sportsforældre er stedet, hvor du fra eksperter kan få direkte svar på alle dine spørgsmål, opsøge vigtig viden og adgang til et online forum, der kan hjælpe dig. Som medlem hos Sidelinjen får du blandt andet adgang til;

  • Masser af artikler og podcasts – som er udviklet særligt til dig der er sportsforælder
  • Interviews – med atleter, sportsforældre og eksperter
  • Månedlige webinars
  • Online forum – hvor du kan stille spørgsmål til eksperter (indenfor sportspsykologi, kost, skader og krop) eller anonymt dele din erfaring med andre sportsforældre

Det koster 248 kr/mdr. at være medlem. Der er ingen binding. Så hvis du tjekker det ud 1 mdr., og finder ud af det ikke er for dig, så melder du dig bare nemt med et enkelt klik ud igen.

 

Det vil jeg gerne tjekke ud – før mig straks derhen 🙂

 

☆ Vi håber at se dig på Sidelinjen – mødestedet for sportsforældre

 


BOOK EN GRATIS

SAMTALE


Lad os tage en snak om hvad Mental Motion er - og hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig

andre har også læst


Sådan ved du om en sponsor er løsningen for dig og dit barn

Hvad skal jeg vide om at søge sponsor? For mange atleter kan økonomi blive en afgørende faktor for, om det fulde potentiale kan opnås. Derfor kan en sponsoraftale være særdeles attraktiv. Men

Se mere

Min far som sportsforælder #1: “Jeg ville så gerne gøre far glad”

Jeg er søn af en meget engageret sportsforælder Det gjorde ondt på ham, når jeg tabte, fordi det gjorde ondt på mig..   Af Philip Ørnø, Tidligere Professionel Tennispiller og

Se mere

Sportsforældre kan lære noget af forældrerollen i rideverdenen

Sportsforældre i rideverdenen kan nemlig noget helt særligt ….   Ja, jeg tror faktisk at rigtig mange sportsforældre kan lære noget af lige netop forældre i rideverdenen. Og

Se mere