TV - radio - artikler - forskning

Vi bidrager gerne

Hvis vi har noget på hjerte om et spændende emne, udtaler vi os gerne til TV og Radio

Janne var inviteret af TEDx Talks til at tale om “What gives Elite Athletes the Edge” ved TEDx Odense. Snakken handlede om hvordan vi støtter børn i sport, du kan se hele snakken her

Radio4 havde inviteret Janne til en snak om “HVORNÅR ER MAN ‘GAMMEL NOK’ TIL AT DELTAGE VED OL?” Hvem har hvilket ansvar? Er det forbundene? Klubberne? Trænerne? Forældrene?

Mediano Health med Henrik Duer i spidsen sætter fokus på den generelle sundhed og havde i denne podcast inviteret Kasper til en snak om begrebet “MOTIVATION”. Du kan lytte til den her eller finde din under Mediano Health på Spotify.

Mediano Lab sætter fokus på den mentale side af fodboldtræningen. Janne var inviteret i studiet, i en podcast række omhandlende de tre nedenstående emner:

  • Podcast om det at håndtere modgang og forstyrrelser i fodbold, lyt med her
  • Podcast om mental sundhed i elitefodbold, lyt med her
  • Podcast om det at være sportsforælder, hvor snakken blandt andet falder på Pernille Harder med interview af mor Annie Harder, lyt med her

TV2 News inviterede Kasper til at fortælle om det mentale pres som er på fodboldspillere, når de skal præstere på højeste niveau.

DR TV inviterede i deres programserie “De nye Fortnite stjerner” Mental Motion til at bidrage. Se med her hvor Janne hjælper Isabella med hendes hovedpine. Se indslaget her

TV2 Zulu havde i deres program Zulu HK, spurgt Mental Motion om råd til hvordan man skaber vindermentalitet. Se med her hvor Janne hjælper de håbefulde håndboldspillere.

Se Janne medvirke i Paul Petersens Idrætsinstituts video “Hvad kan jeg blive” om muligehederne for uddannelse inden for idrætsverdenen. Se videoen her

LIGA på P3 havde inviteret Janne i studiet til en snak om rollen som sportsforældre og på hvordan du som forælder støtter dit barn i sporten.
Lyt til indslaget her

TV 2 News satte fokus på den mentale forberedelse i VM kampen mellem Danmark og Kroatien og havde Kasper på live TV kort tid før kampens start. 

DR Sporten har sat fokus på livet efter endt elitesportskarriere. Janne bidrog til debatten i TV AVISEN på DR1  med sit besyv på hvordan vi bedst mulig kan hjælpe atleter igennem svære skift i deres karriere – Se indslaget her eller læs artiklen her

Janne var inviteret i studiet hos TV2 for at tale om håndtering af det kæmpe mentale pres en topatlet som Caroline Wozniacki oplever

Hør Kasper udtale sig om det sportspsykologiske arbejde i emnet om homoseksualitet i fodbold. Indslaget blev sendt på DR2 Dagen – Se indslaget her

Her kan du se Jannes besøg hos TV2 – hvor det handlede om hvor vidt ritualer får topidrætsmænd til at præstere bedre?

Se indslaget her

Ved de Paralympiske lege 2016 i RIO fortalte Janne om sit arbejde med atleterne til DR.

Se indslaget her

Kanal Sport var på besøg til interviews om at klare et finalepres – og om hvorvidt man som hold kan overleve ved at trække på erfaring.

Se indslaget her

Sidsel var inviteret i radioen på P1, i programmet “Kejser: Er du frisk på en udfordring”, for at give hendes besyv på hvad der mentalt driver almindelige danskere til, at kaste sig ud i ekstremløb eller andre personlige udfordringer – lyt til indslaget her

Hør Janne udtale sig om det psykologiske arbejde med unge atleter – der står overfor en afklaring i forhold til deres sexualitet i program rækken på P1 “Første bøsse på banen” – (lyt til indslaget her)

–  Janne’s indslag kan høres i sidste 3 del af programmet.

Vi har også deltaget i Aftenklubben – hvor det handlede om graviditet blandt sportsfolk

Lyt til udsendelsen her

Vi bruger også tid på at deltage i spændende debatter – forske og bidrage til interessante bøger

Interviews & artikler

Kasper blev interviewet af DBU Jylland vedrørende “den gode mentale optakt til en kamp”. 

Janne blev interviewet til DR.dk om rollen som sportsforældre. Her giver hun 5 råd til hvordan du støtter dit barn optimalt i sporten.

Janne blev interviewet til Maxers podcast “Stærk & Smertefri” om emnerne mentaltræning og motivation. Hør den her:

Janne har udtalt sig om cykelcomputere som middel til motivation:

Janne har udtalt sig om forældrestøtte og dens betydning for sammenhold:

Janne har udtalt om træning og motivation:

Vi har udtalt os til flere medier om hele debatten om graviditet og elitesport – her er et uddrag af artiklerne:

Om at arbejde med paraatleterne frem mod PL i Rio.

Hvorfor og hvordan den knyttede næve kan hjælpe sportsudøvere psykologisk

Om psykologien i partnerskabet for et dansepar

Hvilke psykologiske mekanismer ligger bag motivation?

Bøger og forskning

Stine har skrevet forskningsartikler om emnerne depression og gambling blandt danske og svenske elitefodboldspillere.

Læs artiklerne her:

Janne har skrevet forskningsartikler om skiftet fra talent til elite, som er publiceret i Idrottsforum og Sport Science Review.

Læs artiklerne her:

Kapitel 36 og 37 i bogenBecoming a Sport, Exercise, and Performance Psychology Professional: A Global Perspective’  har Janne skrevet sammen med 2 andre sportspsykologiske konsulenter. 

Kapitlet  Drømmen om guldet – og skiftet fra talent til elite’  har Janne skrevet til denne spændende bog om dansk talentudvikling.

Hvis du er interesseret i at høre hvordan vi arbejder i Mental Motion, eller måske har en ide, du gerne vil drøfte med os? Eller blot nogle spørgsmål om sportspsykologi?

Kontakt os på 61330467 eller 
send os en mail