Podcast

om mentaltræning

Så er vi klar med podcast om mentaltræning til dig, så du kan træne mentalt hjemmefra

 

I Mental Motion’s Podcast om mentaltræning finder du guidede mindfulness og mental trænings øvelser.

Øvelserne er til dig, som ønsker at mental træne med lyd i ørene.
Vi uploader løbende nyt materiale. Du vil finde en blanding af guidede mindfulness øvelser og helt konkrete mentaltræningsøvelser.

 

Podcast om mentaltræning

 

 

Øvelserne er indtalt med det henblik at vores atleter i Mental Motion kan lave en hel masse af vores øvelser både hjemme, til træning og i konkurrence. Vi taler derfor udfra Mental Motion’s modeller og billeder.

 

Selvom du ikke er tilknyttet Mental Motion, kan du sagtens bruge øvelserne og få rigtig meget ud af Podcast om mentaltræning.

 

Følg Mental Motion’s Podcast om mentaltræning

 på Spotify HER 

 

 

Rigtig god træning!

 

 

Podcast om mentaltræning  – om at finde din indre styrke

Her guider Janne dig igennem en øvelse, hvor du sætter billede på det sted din styrke ligger. Du trænes i at få kontakt til din egen indre styrke, således at du med tiden vil opleve at det bliver nemmere for dig at fremkalde kontakten med din styrke, når du har behov for det. Denne øvelse er afgørende at kunne når du ofte møder modgang, som man f.eks. gør, når der er pres på i sportens verden.

 

 

Podcast om mentaltræning – før en præstation

Janne guider dig her igennem en øvelse som du med fordel kan benytte før dine præstationer. Den kan skabe ro og overblik og tune dig ind på hvad din helt konkrete opgave er. Du vil dermed (med tiden, når du har øvet dig) opleve at det bliver nemmere at håndtere nervøsitet, svære tanker og forstyrrende følelser.

 

 

Podcast om mentaltræning – på præstationsdagen

Janne guider dig igennem en øvelse der vil forberede dig bedst mulig på den præstation du skal ind og levere. Øvelsen sikrer dig at du har fokus på det rette sted og at du bliver i stand til at tackle svære tanker og følelser. Øvelsen kan skabe den ro, der er nødvendig for dig for at du kan gå ind til en præstation med overskud fra start.

 

 

Podcast om mentaltræning – evaluering af egen præstation

Janne guider dig igennem den vigtigste fase af alle, når vi taler UDVIKLING. For at du kan dygtiggøre dig, udvikle dig og lære er det fuldstændig afgørende at du er i stand til at evaluere dig selv på en måde hvor du går i dybden med den præstation du lige har leveret. Øvelsen guider dig igennem de overvejelser du skal gøre dig, de spørgsmål du skal stille dig selv og hvordan du efter alle præstationer kan lære lige præcis det du har brug for for at blive bedre.

 

En guided mindfulnessøvelse til søvn

Kasper guider dig igennem en mindfulness øvelse. Øvelsen er god til at fjerne tankemylder og finde ro inden du skal sove. Det er en visualiseringsøvelse hvor du blot skal ligge i din seng og have et åbent sind.
Sov godt.

 

 

 

En guided mindfulnessøvelse om visualisering

Kasper guider dig igennem denne visualiseringsøvelse hvor vi skal finde dit sted. Dit sted er der hvor der er ro, sikkerhed og tryghed. Mental træning i visualisering bruges til når vi skal forberede os. Det kan være inden en præstation, præsentationer eller andre svære situationer. Denne øvelser træner denne evne til at forestille os hvordan steder og situationer kan se ud, så vi er bedre forberedte.

 

Mindfulness med Bodyscan og vejrtrækningsøvelse

Denne episode guider Kasper dig igennem en meditation,  hvor du møder en bodyscan og en simpel vejrtrækningsøvelse.

 

Fra Skole til Træning

I dette afsnit guider Kasper dig igennem transitionen fra skolens “arena” til sportens “arena”. Hav din notesbog og gameplan klar. bliv klar til at leve op til dine fokuspunkter

 

Den gode klub og træningskultur

I denne episode fortæller Janne R. Mortensen og Kasper Henriksen omkring Den gode klub og træningskultur, set fra en træners perspektiv. Med mange års erfaring i uddannelse af trænere og sportpsykologisk arbejde kommer de også med en masse DON’T som man skal undgå som træner, og med en masse DO’s.

Verdens bedste trænere – Hvad gør de godt?

I denne episode går Janne R. Mortensen og Kasper Henriksen i dybden med hvad verdens bedste træner gør godt.
De kommer med konkrete eksempler på hvad du, som træner, skal arbejde med og have fokus på.

1:3 Sportdiætist Christina Nielsen – REMS, prioritering, Josephine m.m.

I denne episode tager Janne en snak med sportsdiætist, Christina Nielsen. Christina er autoriseret klinisk diætist, og har en International Olympisk Kommittés Diplomuddannelse i Sports Nutrition (IOC Diploma in Sports Nutrition). Derudover samarbejder hun med Mental motion.

I denne episode snakker Janne og Christina om REMS (Relativ energimangel i sport), Prioritering af mad, konsekvenser ved mangel på mad, Atleten Josephines case bliver præsenteret og til sidst vender vi Retningslinjer ift. mad.

 

2:3 Sportsdiætist Christina Nielsen – Sukkerforskrækkelse og restriktiv kost

I denne episode tager Janne en snak med sportsdiætist, Christina Nielsen. Christina er autoriseret klinisk diætist, og har en International Olympisk Kommittés Diplomuddannelse i Sports Nutrition (IOC Diploma in Sports Nutrition). Derudover samarbejder hun med Mental motion.

I denne episode snakker Janne og Christina om sukkerforskrækkelse og restriktiv kost

3:3 Sportsdiætist Christina Nielsen – Mindfull eating

I denne episode tager Janne en snak med sportsdiætist, Christina Nielsen. Christina er autoriseret klinisk diætist, og har en International Olympisk Kommittés Diplomuddannelse i Sports Nutrition (IOC Diploma in Sports Nutrition). Derudover samarbejder hun med Mental motion.

I denne episode snakker Janne og Christina om Mindfull eating