Mød en Mental Motion atlet: Tidligere fodboldspiller Signe

Janne Reffstrup Mortensen

Janne Reffstrup Mortensen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Janne Reffstrup Mortensen

En bruskskade i knæet satte desværre en stopper for min fodboldkarriere. Et stop jeg ikke var klar til.

 

 

Signe har spillet fodbold i 20 år.

Det har været en del af hendes liv altid. Alt det hun troede hun skulle med fodbold ændrede sig den dag hun indså at hende knæ ikke kunne holde til det.

Signe har arbejdet mentalt for at komme ud på den anden side af skaden. For at finde sig selv, og finde ind til …

 

 

Hvem er jeg uden fodbold?

 

Signe mindes at det var hendes lillebror der fik hende ind i sporten. Han var lige startet til fodbold, hvor hun spillede lidt med på sidelinjen- indtil pigeraketten kom til klubben og der blev startet et pigehold op.

Fodbold har altid været en del af Signe og familiens liv, så bare tanken om ikke at skulle kunne løbe efter bolden, tage del i fællesskabet, udvikle sig som et hold, kæmpe for en sejr har været fuldstændig ødelæggende for Signe i lang tid.

 

 

“Mental træning for mig er både udfordrende, spændende og fedt på en og samme tid. Jeg er blevet tvunget til at tage stilling og sat i positioner som er svære. Men at få arbejdet med sig selv er det hele værd” 

 

 

 

 

 

Signe fortæller:

 

“Da min bruskskade i knæet satte en stoppe for min fodboldkarriere, var det et stop jeg ikke var klar til og som jeg brugte de første 7 måneder på at være sur, bitter og indebrændt over. Men jeg vidste hvis jeg en dag vil stå på sidelinjen igen og nyde at se mine tidligereholdkammerater spille, så var jeg nødt til at opsøge hjælp. Min mentaltræner har ikke alene hjulpet mig til igen at kunne nyde bolden fra sidelinjen men har også hjulpet mig til igen at kunne være der for min holdkammerater og mine venner …

 

Det har været vigtigt for mig igen at kunne være sammen med mine holdkammerater uden at være bitter og indebrændt over at de kan spille og jeg ikke kan.

 

Det har også været vigtig for mig at forstå hvad der sker inde i mit hoved når jeg pludselig brænder sammen og lære at finde ro med situationen og forstå at det ikke hjælper at modarbejde mine følelser”

 

 

Det vigtigste for mig at lære er at jeg ikke skal lægge låg på mine følelser

 

“Det har været vigtigt at lære at sætte ord på og inddrage de nærmeste når jeg har det svært. Og at tillade mig selv, at det er okay at vise følelser. Det er okay ikke at være okay og at det bestemt ikke nytter noget at slå sig selv oven i hovedet med man burde kunne og man burde være videre osv.

 

Det vigtigste jeg har lært er altså at anerkende og lytte efter mig selv”

 

Og ja – det har været hårdt!

” Det svære er jo, at du kommer igennem alle følelserne igen, du bliver tvunget til at tænke og reflektere over dine følelser, hvilket er skræmmende hårdt,  men også virkelig givende.

Jeg ved nu at hvis du vil videre er du nødt til at lette låget, lade følelserne komme ud så der er plads til nye inputs og – tro mig, at lette låget, er det bedste der er sket for mig.

 

 

Signes råd til dig, der overvejer mentaltræning:

 

Du fortryder aldrig den træning du dukkede op til. Det var den der gjorde dig bedre, den der rykkede dig det sidste og ikke mindst den der gjorder dig til en bedre atlet. Med andre ord du vil ikke fortryde at tage den først kontakt til en mental træner.

 

 

Signe er et individuelt forløb i Mental Motion

– Book en uforpligtende gratis 30 min. samtale – måske kan vi også hjælpe dig?

BOOK HER

 

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

Mød en Mental Motion atlet: Dressurrytteren Laura

Dressurrytteren Laura - om at tage kontrollen over sit fokus og væk fra menneskerne på sidelinjen Laura Nikolajsen er 15 år og dressurrytter. Forældrene købte en shetlænder hoppe til hende

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Teamgymnasten Benedicte

Om frygten for at springe, konkurrence nervøsitet og hvad mentaltræning kan!   Benedicte har dyrket Team Gym siden hun var 5 år gammel og derfor føles sporten som en kæmpe del af hende,

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: badmintonspilleren Mikkel

Badmintonspilleren Mikkel Enghøj- om hvad der er vigtigt for at blive den bedste!   Allerede som 3 årig begyndte Mikkel sin sportskarriere ved at spille med balloner. Som 5 årig blev

Se mere