Mød en Mental Motion atlet: Ju-Jitsu kæmperen Liva

Kasper Henriksen

Kasper Henriksen

Sportspsykologisk Konsulent hos Mental Motion
Kasper er specialiseret i sportspsykologi med fokus på, at få hverdagen til at hænge sammen med elitesporten. Kasper har derfor særlig fokus på opretholdelse af den mentale sundhed både på og uden for banen. Kasper arbejder fuld tid i Mental Motion.
Kasper Henriksen

Ju-Jitsu kæmperen Liva – Om at arbejde mentalt og gå 100% ind i kampen!

 

Allerede som 9-årige begyndt Liva af dyrke Ju-Jitsu fokuseret omkring selvforsvar. Der gik dog ikke lang tid før kampdelen blev det interessante og som 12-årig valgt Liva at begynde at kæmpe. I starten var det fascinationen af sporten og det at bære en gi (dragten) der var det fede, efterhånden blev lysten en anden:

”Selvom jeg nogle gange synes at det gør sindssygt ondt at blive slået, sparket eller kastet rundt med, så synes jeg jo i bund og grund at det er det som er det fedeste. Der er intet vildere adrenalin kick end når du kaster, strangulerer eller sparker en anden person til perfektion”

Liva er i et mentaltræningsforløb som individuel atlet i Mental Motion.

 

 

Det store pres i kampe

Liva har før følt stort pres i kampe hvor det har været lige eller hvor hun har været foran. Det har ofte resulteret i et manglende overskud og tydelig handleplan i kampene. Mange af Livas tanker har ofte været fokuseret om frygten for at fejle og det at tabe en kamp hun bare ikke måtte tabe.

”Vi har haft fokus på ikke at følge den følelsesstyrede vej – ikke kaste med en intensitet på 80% bare fordi jeg er bange for min modstander, eller fordi jeg er bange for at komme til skade. I bund og grund kan man derfor sige, at det at tro på mig selv har været det vigtigste fokus, fordi jeg godt ved at den manglende tro på mig selv, oftest er kilden til mine negative tanker”

 

Det mentale arbejde – Hvordan arbejder Liva?

Hos Liva har det mentale arbejde givet hende en række strategier og fokusområder:

  • Visualiseringsøvelser er blevet en fast ting lige inden mine kampe, de hjælper mig sindssygt meget!
  • Jeg lært at det måske ikke altid er den umiddelbare  ”gode” løsning som altid er den bedste. Jeg vil hellere tænke på de langsigtede belønninger end de kortsigtede. Det har virkelig fået mig til at tænke og prioritere anderledes i forhold til min gameplan.
  • Jeg har efterhånden fået banket ind i mit hoved at det ikke nytter noget hvis ikke man gør noget 100%. Selvom det siger sig selv, så gjorde jeg det ikke. Jeg kastede, slog og sparkede kun halvhjertet. Jeg har nu igennem en masse øvelser og opgaver lært at der intet brugbart kommer ud af halvhjertede teknikker.  

 

 

Mental arbejde er hårdt arbejde

Liva er ikke tvivl om vigtigheden af det mentale arbejde, men erkender også, at det kræver hårdt arbejde. ”Du bliver virkelig tvunget til at gå i dybden og tænke over tingene. Nogle gange er dette bare sindssygt svært! Desuden er mentaltræning ikke bare piece of cake. For at få mest muligt ud af det kræver det, at du hele tiden er fokuseret om dine opgaver og giver alt af dig selv”.

For Liva har arbejdet med det mentale betydet, at hun i dag har styr på hendes værdier og på baggrund af dette træffer mere rationelle beslutninger. Hun er derfor også klar i spyttet når det gælder et godt råd til andre atleter: 

”Jeg tvivlede først på hvor meget mentaltræning kunne gavne, for i bund og grund handlede det jo bare om at være god til det man laver. Men der tog jeg fejl. At have det mentale med betyder mindst lige så meget som det fysiske! Så hvis du føler at din sport er lidt øv lige nu, så start med mentaltræning! For hvis du er indstillet på at arbejde med dig selv og din sport, så kan mentaltræning virkelig gøre underværker!”

Hør historien om MM-atlet Anna som fortæller om sit mentale arbejde i badminton.

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en mentaltræner hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan du mentaltræner hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

 

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

Mød en Mental Motion atlet: Fodboldspilleren Nicolai

"Jeg fandt ud af, at når jeg fejlede, så var det oftest fordi jeg ikke selv troede helt nok på det jeg ville" Nicolai startede tidligt med at spille fodbold. Som baby kravlede han gerne en

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Badmintonspilleren Michelle

Badmintonspilleren Michelle – Om at arbejde mentalt og TÅLMODIGT! Michelle startede med at spille badminton da hun var 8 år gammel og er i år i gang med sin 10. sæson. Hun startede med at

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: badmintonspilleren Mikkel

Badmintonspilleren Mikkel Enghøj- om hvad der er vigtigt for at blive den bedste!   Allerede som 3 årig begyndte Mikkel sin sportskarriere ved at spille med balloner. Som 5 årig blev

Se mere