Mød en Mental Motion atlet – ishockeyspilleren Linn

Janne Reffstrup Mortensen

Janne Reffstrup Mortensen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Janne Reffstrup Mortensen

Ideen om kunstskøjteløb blev skiftet ud med ishockey

 

Linn var for 12 år siden (da hun var 6 år gammel) inde og se et kunstskøjteløbs stævne med sinde forældre og blev utroligt facineret af kunstskøjteløberne og det at stå på skøjter. Hun vendte sig derefter mod sin mor, og annoncerede at hun ville gå til kunstskøjteløb. Blot nogle minutter efter kom der dog et ishockeyhold skøjtende ind på banen, og deres sport så så sjov ud, at Linn skiftede mening. Spillerne grinede og der var en masse fart over feltet, og det fangede Linn’s opmærksomed og siden den dag har hun elsket at snøre sine skøjter og gå ud på isen.

 

For Linn er det bedste ved ishockey den intensitet og fart der ligger i sporten og så de holdkammerater man har, der altid bakker hinanden 100 % op og har hinandens ryg.

Læs HER om mentaltræning for teams.

 

 

Jeg havde tendens til at blive forstyrret når tilskuerne råbte meget

Engang havde jeg en del problemer med at håndtere udefrakommende forstyrrelser, såsom meget råbende tilskuere eller hvis nogle løb rundt i hallen mens de grinede og spillede bold. Det betød at jeg kunne have tendens til at flytte mit fokus væk fra min træning eller kamp.

Siden jeg er begyndt at mentaltræne har jeg lært at håndtere udefrakommende forstyrrelser og det har betydet at jeg opnår en bedre kvalitet i min træning. Nu fokuserer jeg meget mere på det jeg laver, hvilket jeg, ud over min sport, også har haft stor gavn af i skolen.

I dag er mentaltræning blevet en del af min hverdag og det er noget jeg arbejder med hver dag for at forbedre mig som person. Det giver mig en overskud i hverdagen og sørger for at jeg stiler mod mine mål, langsigtet som kortsigtet. I dag kan jeg ikke forestille mig at være foruden mentaltræning!

 

Fokus på min selvtillid og min tilgang til mine følelser

I løbet af min mentaltræning har vi arbejdet en del med min selvtillid, hvor Janne har været fantastisk til at komme med hælpeværktøjer til at opbygge min selvtillid og i det hele taget hvordan jeg vælger at opfatte mig selv.

Udover min selvtillid har vi arbejdet med min disponering – jeg går i 3.g på gymnasiet og siden jeg som alle andre kun har 24 timer i døgnet, bliver jeg nødt til at planlægge min uge nøje for ikke at stresse mig selv unødvendigt.

En anden ting vi har arbejdet med er det min mentaltræner Janne og jeg kalder for “vejen”. Forestil dig, at du står overfor et problem – det kan f.eks. være et aggressionsproblem midt i en kamp. Du kan så vælge at gå til venstre, som er det nemmeste valg i den givne situation, men det er også det valg som på længere sigt vil gøre dig mere vred og nedtrygt. Du kan dog også vælge at gå til højre, som er den sværere vej i situationen; det er her du tager kampen op med dig selv og bevæger dig væk fra de følelser som opstår under aggressionsproblemet, som vi kalder “vandfaldet”, og tager et skridt hen imod det du gerne vil kunne mestre. Det at gå til højre gør dig glad på længere sigt og giver dig en lille sejr hver gang.

 

 

Her ser du et billede af vejen, Linn har på sin stav som en reminder på at hun har et valg.

Det er bare om at komme i gang med at blive en bedre version af sig selv

Jeg var rigtig god til at forblive inde i min comfortzone da jeg startede hos Janne, men i løbet af mit forløb, er jeg blevet meget bedre til at bevæge mig ud af min comfortzone, som gør at jeg har udviklet flere sider af mig selv. Jeg har lært at lytte til mig selv, og acceptere at det er okay at have det svært, samt fået redskaber til at justere hvor meget tanke mylderet skal fylde under træning og kampe.

En anden rigitg vigtig ting jeg har lært er, at huske at rose mig selv, og vægte de positive ting som giver mig energi til at overkomme flere udfordringer.

Mit råd til andre atleter der overvejer at starte med mentaltræning er bare at komme igang! Det er aldrig for sent at starte til mentaltræning, og der findes heller ikke et for stort eller for lille problem eller udfordring, så det er bare om at komme igang med at blive en bedre version af sig selv!

 

Tak til Linn for at dele sin historie.

 

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en mentaltræner hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan du mentaltræner hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

 

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

Mød en Mental Motion atlet: Hammerkasteren Liv

Om at holde hovedet koldt og give sig 100% hen til mentaltræning   Liv prøvede for først gang hammerkast da hun var 11 år, men ambitionerne var store, til trods, hun ville gerne være

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: spydkasteren Vitus

Jeg har lært at forstå mig selv bedre, således at jeg forstår, hvorfor jeg tænker som jeg gør   Vitus har dyrket atletik siden han var 6 år gammel. Han begyndte på spydkast da han

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Kortspilleren Anders

Magic the Gathering atleten Anders – Om at arbejde mentalt med kortspil Anders har spillet Magic siden sommeren 2009, efter han var blevet introduceret til det af en gruppe venner fra gymnasiet. I

Se mere