Mød en Mental Motion atlet: Hammerkasteren Liv

Stine N. Lyhne

Stine N. Lyhne

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Stine er specialiseret i sportspsykologi, og hvordan den mentale sundhed kan opretholdes i elitesportens verden. Ved siden af jobbet i Mental Motion udgiver Stine forskning om mental sundhed i sport.
Stine N. Lyhne

Om at holde hovedet koldt og give sig 100% hen til mentaltræning

 

Liv prøvede for først gang hammerkast da hun var 11 år, men ambitionerne var store, til trods, hun ville gerne være klubmester. Da der ikke var andre der stillede op i samme øvelse var et resultat, ligegyldigt hvor godt eller dårligt, nok til at vinde! Herefter startede Liv på holdet for de 12-13 årige, hvor de trænede decideret hammertræning – Hun har hængt ved lige siden og er ikke i tvivl om, hvorfor hun elsker hammerkast:

 

“Det fede ved hammerkast er, at der altid er noget at arbejde på – og når jeg så endelig knækker koden på noget teknisk jeg har arbejdet med længe er det bare den bedste følelse”  

 

Liv oplever at sporten på den ene side har lært hende at være ekstremt struktureret og at være god til at planlægge hendes hverdag, fordi alt skal passe sammen for at hun kan nå det hele i døgnets 24 timer. Derudover har sporten også givet Liv de bedste venner og de bedste oplevelser, både gode og mindre gode, men alle nogle som hun ikke ville være foruden. Liv siger selv:

 

“Uden at lyde alt for kliche-agtig, så ville jeg ikke være den jeg er idag uden min sport”

 

 

 

Liv startede hos Mental Motion, fordi hun havde brug for hjælp til at få fixet nogle udfordringer, som hun vidste kunne løses gennem mentaltræning.

 

Klik på linket HER hvis du, ligesom Liv, har lyst til at kickstarte din mentaltræning!

 

Hvordan har mentaltræningen hjulpet dig?

 

“Inden jeg startede hos Mental Motion, havde jeg især den udfordring ikke at kunne holde mit hoved koldt når jeg konkurrerede. Hvis starten af min konkurrence gik dårligt, var det stensikkert, at det ville resten af min konkurrence også gøre. Jeg tog alt det negative fra mit første kast, plus presset om at “nu skulle det næste kast være bedre” med ind i ringen, hvilket bare gjorde det hele meget værre – også kørte det ligesom bare i en ond cirkel derfra”

 

Liv har efter, at have arbejdet mentalt med sig selv, mærket at det har gjort en kæmpe forskel for hende i konkurrencesituationer:

 

“Nu kan jeg sagtens have et dårligt kast i starten af en konkurrencen, uden at det påvirker resten – det er endda vendt så meget, at det bedste kast kan komme til sidst i konkurrencen”

 

Liv syntes derfor det har hjulpet hende rigtig meget at arbejde med fokustræning:

 

“Det har gjort det meget lettere at koncentrere sig, og fokusere på det vigtige, når jeg vidste, hvordan jeg kunne lokalisere mit fokus og vidste, hvor jeg skulle flytte mit fokus hen for at præstere mit allerbedste”

 

Derudover beskriver Liv, hvordan mentaltræningen også bare har været et pusterum for hende:

 

“Det har egentlig også bare været super rart at snakke om alt og ingenting. Det at kunne fortælle om min hverdag og om hvad der foregår i mit liv med en person udefra – det har været så dejligt for mig” 

 

Liv er dog ikke i tvivl om, hvad der har været den allervigtigste læring i hendes mentaltræningsforløb:

 

“Det er 100% det at kunne holde mit fokus det rigtige sted og dermed kunne holde hovedet koldt. Det har spillet en kæmpe rolle i forhold til, hvor jeg er i min sportskarriere idag”

 

 

 

Du kan selv starte dit mentale arbejde lige her

 

  • Kunne du tænke dig at kickstarte din mentaltræning?

 

  • Kunne du tænke dig at blive mentalt stærk?

 

  • Kunne du tænke dig at komme stærkest muligt tilbage til din sport?

 

Vi har udarbejdet en online platform ‘Mental Motion Online’ med konkrete øvelser til dig, der vil starte din mentaltræning idag – Læs mere om det  HER

 

 

 

Hvordan har mentaltræningen udfordret dig?

 

“Jeg synes det sværeste har været, at jeg skulle gå 100% ind i det. Det var ikke sådan jeg kunne dukke op til de her ”sessioner” og sidde og halvsove lidt og så tøffe hjem igen. Jeg skulle selv arbejde for tingene”

 

Liv beskriver, at processen med at arbejde med sig selv ikke altid har været nem:

 

“Det har været svært, at der ikke er ét rigtig svar på de spørgsmål eller udfordringer man har. Alt skal betragtes i forhold til hvem man er og hvad der er vigtigt for en selv – og det har været noget jeg skulle vænne mig til”

 

På trods af de udfordringer mentaltræningen har stillet Liv overfor, syntes hun det har været alt det hårde arbejde værd og hun syntes hun har fået det ud af det hun håbede på:

 

“Jeg kom med nogle udfordringer og dem har jeg ”fået løst” eller i hvert fald fået de mentale værktøjer til at kunne forsætte kampen – for det er en “on going proces”! Samtidig har jeg fået så meget andet med i pakken, som jeg også er super glad for”

 

 

 

Hvordan kan mentaltræning hjælpe andre?

 

Liv kommer her med ét godt råd til andre atleter der overvejer at starte med at mentaltræne og få hjælp til at overkomme mentale udfordringer i deres sport:

 

“Gør det! Jeg ved det er kliché-agtigt, men alligevel er det mit råd. Alle de modargumenter jeg kunne have har vist sig at være fuldstændig ligegyldige. At starte hos Mental Motion er en af de bedste beslutninger jeg har taget i mit liv”

 

 

Vi glæder os til at mentaltræne sammen med dig!

 

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

Mød en Mental Motion atlet: Svømmeren Thomas

Svømmeren Thomas – Om at arbejde mentalt og håndtere sin nervøsitet Thomas startede til svømning tilbage i 2004 og begyndte derefter at dyrke det på konkurrenceniveau i 2008. Han elsker

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: badmintonspilleren Mikkel

Badmintonspilleren Mikkel Enghøj- om hvad der er vigtigt for at blive den bedste!   Allerede som 3 årig begyndte Mikkel sin sportskarriere ved at spille med balloner. Som 5 årig blev

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Golfspilleren Christian

I golf er det alene min præstation der er afgørende   Christian startede med at spille golf, da han elskede konceptet med at at det var en individuel sportsgren og at det kunne forbedre

Se mere