Mød en Mental Motion atlet: Håndboldspilleren Anna

Sidsel Iversen

Sidsel Iversen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Sidsel er specialiseret i sportspsykologi med fokus på skiftet fra en sports- og hverdagskultur til en anden. Hun er tilknyttet både klubber, eliteklasser og arbejder med individuelle forløb fuldtid i Mental Motion.
Sidsel Iversen

Anna er 16 år gammel, og hun har spillet håndbold i 10 af dem. Hun startede med at spille, fordi hendes to ældre søstre spillede. Til at begynde med var hun med i hallen, når de spillede kamp, for hun måtte ligesom bare følge med resten af familien, der skulle se håndbold. På et tidspunkt endte det med, at Anna selv fik blod på tanden, for hun startede selv med at spille, og hun elsker spillet. Dét, der betyder aller mest for Anna er, at hun kan være sig selv 100%. Hun elsker, at hun igennem spillet kan komme ud med alle sine følelser, og hun elsker at hun kan lægge al sin energi ét sted – nemlig med fuld fokus i spillet.

Anna er en af de atleter, der har fået øjnene op for, hvad mentaltræning kan gøre for hende, og hun har haft stor gavn af at være i en gruppe blandt andre atleter. Her har de delt op- og nedture, udfordringer og succeser.

Læs mere om mentaltræning her

 

 

 

Annas arbejde med mentaltræning: “I starten var det svært…”

 

Det der var svært til at starte med var at åbne op foran de andre. At fortælle, hvad jeg synes, er svært, fordi jeg var lidt anspændt. Men allerede efter den første gang var barrieren brudt, og jeg tænkte ikke rigtigt over, at de andre lyttede med. Så var det faktisk bare fedt at være i en gruppe. Hvis jeg havde været alene, havde jeg jo ikke fået alle de gode råd fra de andre, og dem ville jeg ikke være foruden. Og så har jeg faktisk også lært at være mere åben for andre. Jeg har lært at dele de ting, jeg synes er svære, og det er virkelig rart, at jeg ikke længere bekymrer mig så meget om, hvad andre tænker om mig.

 

Mentaltræning i grupper giver mening for mig…

Jeg synes, det er vildt fedt at være en del af en gruppe, fordi de andre kan relatere til de problemer og udfordringer, jeg oplever. Det føles bare rigtig godt. Og især når jeg får mulighed for at høre, hvordan de ville reagere eller håndtere de samme eller lignende situationer, giver det rigtig meget mening, og det inspirerer mig til at afprøve deres metoder eller råd.

Læs mere om at mentaltræning i grupper her

 

 

Hvorfor kan jeg ikke bare slippe af med min nervøsitet!?

Jeg har lært rigtigt meget om, hvordan jeg kan håndtere det, når jeg bliver nervøs for en præstation, og det har været vigtigt, fordi den ellers kan drille mig en del. Nervøsiteten er der måske, for jeg kan ikke fjerne den, men den behøver ikke at fylde det hele, for jeg kan godt fokusere på andre ting. Det er det vigtigste redskab, jeg har fået med mig, og det tror jeg, kan gavne mig videre i mit håndboldliv.

 

Min hverdag skal hænge sammen

Jeg har også lært hvor vigtigt det er, at jeg prioriterer imellem alle de ting, jeg skal i min hverdag. Det er vigtigt for at få tingene til at hænge sammen, så jeg kan være helt til stede, når jeg er til håndbold. Og så har jeg lært at skelne imellem, hvem jeg skal søge støtte hos i forskellige situationer. Det er ikke alle, der kan hjælpe mig lige godt, og det er godt at vide.

 

Tak til Anna for sin historie og tanker om mentaltræning

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en
mentaltræner hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan du mentaltræner hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

 

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

Mød en Mental Motion altet: Dressurrytteren Camilla

Camilla startede med at dyrke sin sport, da hun fik sin første pony da hun var 4 år gammel og har reddet lige siden. Hun synes det er sjovt at ride og er meget inspireret af, hvad hun kan få

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Ju-Jitsu kæmperen Liva

Ju-Jitsu kæmperen Liva – Om at arbejde mentalt og gå 100% ind i kampen!   Allerede som 9-årige begyndt Liva af dyrke Ju-Jitsu fokuseret omkring selvforsvar. Der gik dog ikke lang tid

Se mere

Mød en Mental Motion atlet – ishockeyspilleren Linn

Ideen om kunstskøjteløb blev skiftet ud med ishockey   Linn var for 12 år siden (da hun var 6 år gammel) inde og se et kunstskøjteløbs stævne med sinde forældre og blev utroligt

Se mere