Mød en Mental Motion atlet: fodboldspilleren Kamilla

Kasper Dick Henriksen

Kasper Dick Henriksen

Sportpsykologisk konsulent hos Mental Motion
Kasper er specialiseret i at arbejde med unge om at skabe relationer, udvikle sig mentalt, skabe struktur og overblik i hverdagen og øge refleksionsniveau. Foruden sit arbejde i sportens verden har Kasper erfaringer fra politiet og i forbundsregi.
Kasper Dick Henriksen

Jeg startede med mentaltræning på et tidspunkt i min karriere, hvor jeg virkelig følte der skulle ske noget

 

Kamilla har spillet fodbold i 13 år. Hun startede som 8-årig. Mest fordi hendes søster og far spillede fodbold, og snakkede rigtig meget om det derhjemme. Kamilla har spillet i Danmark, for Brøndby, hvorefter hun skiftede til fransk fodbold til FC Fleury 91. Nu spiller Kamilla i svensk fodbold hos Djurgårdens IF.

Jeg ville rigtig gerne være en del af det min søster og far snakkede om, så jeg besluttede mig også for at starte til fodbold.

For mig er det bedste ved fodbold, den følelse jeg har efter jeg har givet alt på banen. Det er også det med at være en del af et hold og mærke sammenholdet. Derudover er det selvfølgelig mega fedt at mærke sin egen personlige udvikling.

 

 

 

Kamilla startede i Mental Motion på et tidspunkt i hendes liv, hvor hun havde stået i nogle situationer hvor alt ikke udfoldede sig som hun ønskede.

 

Jeg brugte mentaltræningen til at hjælpe mig med at tage beslutninger om fremtiden. Vi snakkede meget om hvilke veje der var rigtige for mig. I samtalen og brugen af mentale værktøjer, satte det mange af de ting, jeg gik rundt med, i perspektiv

 


Mental træningen er et vigtigt aspekt i min sport. Der opstår hele tiden hårde og svære situationer, men mentaltræningen på mange måder har hjulpet med
. Udover mine bekymringer om fremtiden, så hjælper det mig med at finde mit fokus op til, under og efter kamp. 

Kamilla er professionel fodboldspiller og har tidligt i hendes karriere skulle træffe nogle store valg, som at flytte hjemmefra og til udlandet. Sidde alene i et fremmed land under corona lockdown med en brækket fod.

 

 

 

Denne tilværelse var omdrejningspunktet i Kamillas samtaler

I starten snakkede vi om min rolle i at tage store beslutninger når det kom til min karrierer. Så hele processen med at stå overfor en svær beslutning og hvad min rolle er og hvad jeg kan gøre. I forlængelse af det arbejdede vi med mine værdier og hvilken type fodboldspiller jeg vil være. Mine værdier skal jo afspejle hvem jeg er som person og som fodboldspiller.
Vi har snakket om hvordan man håndterer det at være skadet. Jeg brækkede min fod og sad alene i et fremmed land under en corona lockdown. 

 

Emnet der har været vigtigst for Kamilla at have fokus på


Jeg startede med mentaltræning på et tidspunkt i min karrierer, hvor jeg virkelig følte der skulle ske noget. Jeg følte, at jeg var gået i stå i min udvikling, og måske også lidt min glæde ved sporten. Jeg vidste, at jeg stod overfor et svært klubskifte og en ny hverdag som professionel. Men jeg vidste ikke om jeg var klar til at tage skridtet. Jeg havde virkelig behov for at snakke med en ny person om det hele og få et nyt perspektiv. Da jeg så tog skiftet snakkede vi en del om udfordringerne ved nyt klubskifte. Jeg blev skadet efter meget kort tid på mit nye hold, så samtalerne handlede meget om hvad jeg kunne gøre i hverdagen for at få indhold, glæde og holde hovedet højt.
 

For Kamilla var det svært i starten at mentaltræne, fordi det krævede at hun skulle åbne op om sine tanker og følelser og sætte ord på dem.

Det har for mig været svært i starten at åbne sådan rigtig op. Især at skulle sætte ord på dine tanker og følelser var en udfordring for mig i starten.


Jeg har lært, at det er rigtig vigtigt at kunne tage et skridt tilbage og kigge på tingene med nye briller. Skriv tankerne der kommer op i hovedet ned, så man lærer at beskrive hvordan man rent faktisk har det med specifikke situationer

 

Giv 1 godt råd til en atlet der overvejer at starte med at mentaltræne?

 

Hvis du overvejer at starte med mentaltræning, så ville jeg helt klart tage en prøvetime. Prøve det af og se om det er noget der virker for dig. Hvis du har noget der nager dig, så har det virket rigtig godt for mig, at få snakket med en anden en min træner, forældre, holdkammerater osv. om det. 

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

Negative tanker – 3 ting du kan gøre for at få styr på tankerne

  Har du prøvet at være i en situation, hvor du for alt i verden ikke måtte tænke på en orange appelsin eller en lyserød elefant, eller noget helt tredje?   Men uanset, hvor

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Golfspilleren Sarah

Golfspilleren Sarah - om at turde vinde fordi hun ikke er bange for at tabe Sarah Skovgaard Bils er 14 år og golfspiller. Hun startede til golf efter at have svømmet og danset. Det var hendes far,

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Håndboldspilleren Anna

Anna er 16 år gammel, og hun har spillet håndbold i 10 af dem. Hun startede med at spille, fordi hendes to ældre søstre spillede. Til at begynde med var hun med i hallen, når de spillede kamp,

Se mere