Mød en Mental Motion atlet: badmintonspilleren Anna

Janne Reffstrup Mortensen

Janne Reffstrup Mortensen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Janne Reffstrup Mortensen

Badmintonspilleren Anna Ryberg – om at blive bevidst om sig selv

Anna blev introduceret for badminton gennem sin mors side af familien, hvor de alle har spillet badminton. Da Anna selv prøvede kræfter med sportsgrenen, synes hun det var utroligt sjovt, og i dag har Anna dyrket badminton i 8 år.
Det bedste ved sporten, ifølge Anna er, at man altid har mulighed for at udvikle sig og blive bedre. Derudover kan hun godt lide at det både er en individuel og en holdsport, samt alle de gode relationer, oplevelser og rejser hun oplever gennem sin sport. Vi har spurgt Anna hvad hun får ud af at mentaltræne.

 

 

Mentaltræning er lige så vigtigt for mig som et træningspas

Jeg havde det meget svært med at mentaltræne i starten, da det var noget helt nyt og anderledes i forhold til min “normale” træning. I dag har jeg dog forstået at mental træning er mindst lige så vigtig som min badmintontræning, og det motiverer mig bare endnu mere til at blive ved, at jeg kan mærke hvor meget det gør for mig!

 

I pressede situationer havde jeg tendens til at dvæle ved negative tanker

Når en kamp er i gang, kan man nemt komme til at fokusere på det negative der sker, fremfor det positive. Igennem mit forløb med Mental Motion har jeg lært, at ligge det negative til side og kun fokusere på gameplanen. I den sammenhæng, har Mental Motion lært mig at ligge en gameplan, og lært mig hvordan jeg vender tilbage til den, når jeg er i modgang.
Derudover har mentaltræningen hjulpet mig til at få styr på min hverdag, så jeg føler at der er tid til det hele, både badminton, men også min skole, venner og restitution.

Læs også; sådan bevarer du kontrol når alt går imod dig.

 

 

Jeg er blevet bevidst om hvem jeg er

Det vigtigste jeg har lært hos Mental Motion, er at arbejde med mig selv og de værdier jeg gerne vil stå for som person. Jeg har lært mig selv meget bedre at kende, så jeg nu ved hvad jeg står for, både som person men også som atlet.
Generelt kan det være en udfordring at skulle arbejde med at ændre sine tanker, men resultaterne af min mentaltræning gør at jeg vil blive ved. Jeg har lært hvordan tanker og følelser kan have indflydelse på mine præstationer og hvor meget det betyder at have overblik over sin hverdag.

 

Det er rart at have nogle at tale med

Til andre atleter der overvejer at starte til mentaltræning, vil jeg sige, at du ikke skal være nervøs. Det er mindst lige så vigtigt at have styr på det mentale som på den fysiske del af din sport, og det er utroligt rart at have nogle at snakke med om de svære ting der kan opstå i hverdagen for en atlet. Hos Mental Motion kender de til alle disse forhindringer og kan derfor sætte sig i dit sted.

 

Tak til Anna for at dele sin historie!

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en mentaltræner hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan du mentaltræner hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

 

andre har også læst


Mød en Mental Motion atlet: Badmintonspilleren Michelle

Badmintonspilleren Michelle – Om at arbejde mentalt og TÅLMODIGT! Michelle startede med at spille badminton da hun var 8 år gammel og er i år i gang med sin 10. sæson. Hun startede med at

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Dressurrytteren Karoline – Om at håndtere nervøsitet og arbejde målrettet

Karoline startede med at ride da hun var 8 år gammel og da hun fik sin første pony som 10-årig, begyndte hendes interesse for dressuren for alvor at tage fat. Karoline startede med at ride fordi

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Kortspilleren Anders

Magic the Gathering atleten Anders – Om at arbejde mentalt med kortspil Anders har spillet Magic siden sommeren 2009, efter han var blevet introduceret til det af en gruppe venner fra gymnasiet. I

Se mere