Mød en Mental Motion atlet: Dressurrytteren Laura

Janne Reffstrup Mortensen

Janne Reffstrup Mortensen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Janne Reffstrup Mortensen

Dressurrytteren Laura – om at tage kontrollen over sit fokus og væk fra menneskerne på sidelinjen

Laura Nikolajsen er 15 år og dressurrytter. Forældrene købte en shetlænder hoppe til hende før hun kunne ride den, så det har egentlig ikke været hendes eget valg at starte til ridning – Hestene har altid været en del af Lauras liv, og for det kan hun takke sin mor.

I starten red hun kun for hyggens skyld. Men som årene gik, ville Laura gerne have, det skulle være mere end bare det. Her tog interessen virkelig fat, og hun begyndte at være meget seriøs omkring sin træning. Drømmene begyndte at vokse sig større, og nu er målet at fuldføre den – det er derfor hun stadig rider…

 

laura1

 

Det bedste ved ridning, syntes Laura er at hun får lov til at glemme alt andet. Når der kun er hende og hesten føles det som om, at alle frustrationer og bekymringer forsvinder ud i det blå. Det er ikke kun det i hovedet, der forsvinder, men også fornemmelsen for tid og sted. Laura bruger derfor ridningen som sin daglige ’get away’ – Hun ved ikke længere, hvordan hun skulle klare mig gennem ugen uden sin træning.

Laura er en af atleterne i Mental Motion’s Talentklub, og her fortæller hun om hvordan hun mentaltræner…

 

Jeg kan godt handle forhastet på mine tanker og følelser

 

Talentklubben har lært mig, hvordan man kan vælge, hvorledes man vil handle ud fra sine tanker. Det har været virkelig godt, fordi det ofte sker, at jeg, f.eks. i en stresset situation, handler forhastet på mine tanker og følelser, hvorefter jeg fortryder det.

Vi fik til opgave i Talentklubben, at registrere vores tanker, følelser og handling i situationer, som vi efterfølgende fortrød. På den måde har jeg lært, at man kan styre, hvorvidt man vil handle positivt eller negativt på sine tanker og følelser.

Det syntes jeg har været rigtig godt!

 

Det er svært at sørge for, at have gode vaner

 

Jeg er også begyndt at tænke på hvordan jeg bruger min tid i hverdagen. Hvordan jeg kan bruge den på den mest optimale måde. Talentklubben har fået mig til at forstå at det er super vigtigt, og at man er den eneste der selv kan ændre på, hvordan man bruger sin tid.

Det vigtigste for mig var snakken om spise- og sovevaner, fordi selvom jeg godt ved det er vigtigt, så er jeg ikke selv god til at sørge for det. Det har hjulpet mig til at blive bedre til, at spise ordentligt og sørge for at være veludhvilet.

Bare sådan en lille ændring, som at sørge for at spise og sove ordentligt har gjort en stor forskel for mig i hverdagen.

 

Når folk kigger og mit fokus svigter

 

Det vigtigste jeg har fået ud af min træning i Talentklubben, har været snakken om hvordan man holder fokus i pressede situationer. Fordi det for mig kan være svært, at holde fokus på stævnebanen, når der sidder en masse mennesker og kigger på sidelinjen.

Det har været vigtigt for mig, fordi jeg nu næsten har lært, hvordan jeg kan lukke mig selv ind i min egen lille boble, hvori menneskerne på sidelinjen ikke er eksisterende.

Det har været yderst lærerigt, og jeg har virkelig haft gavn af lige netop det.

 

laura2

 

Jeg er ikke den eneste der går igennem svære perioder

 

Ved at være med i Talentklubben fandt jeg ud af, at jeg ikke er alene om at opleve de ting, jeg førhen har troet, jeg var den eneste, der gik igennem. På den måde har det hjulpet mig til at indse, at jeg ikke er den eneste, der til tider går gennem svære perioder.

I starten af forløbet var det svært at åbne op overfor de andre, men allerede efter 1. møde gik det over, og siden hen har jeg ikke syntes, der har været noget svært, ved at skulle dele ting i en gruppe – tværtimod.

Det gode ved at være i en gruppe er nemlig, at man kan relatere til andres udfordringer, problematikker mm. Ud over det får man også en masse gode råd og tips fra de andre atleter, som man kan bruge i sin egen sport.

Det syntes jeg har været det bedste ved forløbet!

 

Tusind tak til Laura for at dele hendes historie med os.

Næste Talentklubhold starter op i starten af September

– Der er kun 12 pladser.

Læs meget mere om Talentklubben HER

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en mentaltræner hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan du mentaltræner hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

Du kan booke en gratis samtale her

 

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

Mød en Mental Motion atlet: Skiløberen Ida

For mig er det meget udfordrende men samtidig utrolig befriende at mentaltræne     Ida ski har stået på ski siden hun var 6  år gammel. Til at starte med var det dog kun

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Håndboldspilleren Anna

Anna er 16 år gammel, og hun har spillet håndbold i 10 af dem. Hun startede med at spille, fordi hendes to ældre søstre spillede. Til at begynde med var hun med i hallen, når de spillede kamp,

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Svømmeren Thomas

Svømmeren Thomas – Om at arbejde mentalt og håndtere sin nervøsitet Thomas startede til svømning tilbage i 2004 og begyndte derefter at dyrke det på konkurrenceniveau i 2008. Han elsker

Se mere