Mød en Mental Motion Atlet: Triatleten Nikoline

Kasper Dick Henriksen

Kasper Dick Henriksen

Sportpsykologisk konsulent hos Mental Motion
Kasper er specialiseret i at arbejde med unge om at skabe relationer, udvikle sig mentalt, skabe struktur og overblik i hverdagen og øge refleksionsniveau. Foruden sit arbejde i sportens verden har Kasper erfaringer fra politiet og i forbundsregi.
Kasper Dick Henriksen

“Mentaltræning er for mig ligeså vigtigt som den fysiske træning. For mig betyder det rigtig meget at jeg både mentalt og fysisk er stærk, for på den måde får jeg det bedste ud af min træning”

Nikoline har dyrket triatlon i 5 år, men har de seneste 2,5 år dyrket det på et mere seriøst plan.
Hun startede med at få inspiration fra sin far, der selv har dyrket triatlon. Hun blev senere bidt af sporten, fordi hun oplevede at, det var vildt fedt at udfordre sig selv, og skubbe sine egne grænser.

Hvad er det bedste ved din sport?

Det bedste ved min sport er, at det er mit frirum hvor jeg f.eks. “glemmer” hvis jeg har haft en dårlig dag. Derudover får man en masse bekendtskaber som man kan dele sin passion med“. 

Mentaltræning er for mig ligeså vigtigt som den fysiske træning. For mig betyder det rigtig meget at jeg både mentalt og fysisk er stærk for på den måde får jeg det bedste ud af min træning“.

Prøv at beskriv en situation hvor du har oplevet mentaltræning har hjulpet

“Mentaltræning har helt klart hjulpet mig med at tage beslutninger på baggrund af hvad jeg vil og ikke hvad andre vil for mig“.

“Derudover har jeg lært at tage beslutninger ud fra min værdier samt mere langsigtet i stedet for at tage beslutninger på baggrund af de følelser man har lige nu og her, da det godt kan ende med at gøre situationen værre i sidste ende”.

Hvad har været det vigtigste du har lært, i dit arbejde med Mental Motion?

  1. Mine værdier – de er med til er definere mig som person.

2. Min usikkerhed – fordi jeg ofte tænker for meget over hvad andre vil tænke end hvad jeg selv har lyst til.

3. Hvem er jeg, hvad vil jeg, og hvordan vil jeg gøre det – tror ikke altid jeg selv har vidste svarene på de spørgsmål.

Det vigtigste for mig har været at finde roen i mine beslutninger, om det er om jeg skal lave aftaler med mine veninder, om jeg skal deltage i et stævne osv.

Har det været nogle udfordringer ved at mentaltræne?

Det har været svært at sætte ord på ens følelser fordi det er så specifikt når man oplever dem, men det er slet ikke så specifikt når man skal forklare dem“.

“Jeg har lært rigtig meget, og især at finde ro i mine beslutninger, fordi jeg har lært at tage beslutninger for mig selv”

Hvis du skulle give et godt råd til en der overvejede at starte med at mentaltræne, hvad skulle det så være?

“Det er helt klart en ting jeg ville anbefale alle, fordi det som nævnt før, ifølge mig, er lige så vigtigt at være fysisk stærk som mentalt stærk”.

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

Mød en Mental Motion atlet: Håndboldspilleren Stinne

Om alt det mentaltræningen giver og kræver   Stinne var glad for at gå til svømning og tog kun med til håndboldtræning, fordi de andre piger i klassen gerne ville have hende med.

Se mere

Hvad er talent?

Hvad er talent? Talent er et omdiskuteret begreb, der har vundet forskellige definitioner igennem tiden, og svaret på ”hvad er talent?” vil formentlig variere alt afhængig af, hvem du

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Dressurrytteren Barbara

Barbara har redet dressur i 7 år. Hun startede til dressur fordi hun elskede hestene og samværet med dem. Barbara mener, at det bedste ved hendes sport er samarbejdet mellem hest og rytteren. Hun

Se mere