Mød en Mental Motion atlet: Orienteringsløberen Celina

Janne Reffstrup Mortensen

Janne Reffstrup Mortensen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Janne Reffstrup Mortensen

Orienteringsløberen Celina – om at omsætte ord til handling for at blive bedre

 

Celina Bregensøe er 15 år og orienteringsløber. Hun startede til orienteringsløb som 7-årig, efter at have forsøgt sig med gymnastik. Det var hendes forældre der besluttede, at hele familien skulle gå til orienteringsløb. Til at starte med syntes hun det var vildt irriterende, men da hun oplevede at de lidt ældre løbere i klubben synes hun var sej, så besluttede hun sig for at blive ligesom dem.

 

I dag har Celina et mål om at blive den bedste i verden, og komme med til EM i år.

 

celina2

 

Det bedste ved orienteringsløb, syntes Celina er fællesskabet. Det at man kan dyrke det på tværs af alder, køn og klub. For selvom man er værste konkurrenter i skoven, kommer det ikke imellem det gode venskab uden for sporten. Celinas familie dyrker også stadig orienteringsløb, og selvom de ikke løber på samme niveau, er de stadig fælles om interessen.

Celina er en af atleterne i Mental Motion’s Talentklub, og her fortæller hun om hvordan hun mentaltræner…

 

 

Motivation i medgang og modgang

 

Det vigtigste jeg har fået ud af min træning i Talentklubben, har været snakken om, hvordan man holder motivationen oppe i de dårlige tider. Fordi jeg i sin tid meldte mig til Talentkubben for at arbejde med lige præcis det.

Det er vigtigt, fordi min motivation er grunden til at jeg overhovedet gør som jeg gør. Derfor har jeg lært at det er vigtigt, at finde ud af HVAD det er jeg vil, HVORDAN jeg vil opnå det, og HVORFOR jeg egentlig gerne vil opnå det?

Jeg vender tilbage til mit HVORFOR når motivationen, i perioder, ikke er på toppen og minder mig selv om – HVORFOR det egentlig er at jeg træner så meget, og HVORFOR jeg gerne vil være den bedste!

 

 

Når nervøsiteten driller

 

Jeg er også begyndt at arbejde med, hvordan jeg kan takle min nervøsitet. Jeg er selv en, som bliver rigtig nervøs inden starten til et løb, og derfor er det svært for mig at fokusere ordentligt.

I Talentklubben har jeg lært nogle strategier, som gør det lettere for mig at samle tankerne. Ved at snakke med andre, der ud fra deres erfaringer kan vejlede og rådgive mig, så har jeg fået en masse gode strategier til, hvordan jeg kan takle min nervøsitet og håndtere mine nerver inden start.

Det bedste ved forløbet er, at man mødes og snakker om, hvad man kan gøre for at blive bedre til sin sport – uden at “træne”. Det er på den måde jeg har lært, at man ikke kan blive rigtig god, uden også at træne det mentale.

 

 

Når man vælger noget til vælger man noget fra

 

Jeg er også begyndt at tænke på, hvordan jeg prioriterer min tid. For når man har så mange ting man skal nå, og der kun er 24 timer i døgnet, handler det virkelig om planlægning. Talentklubben har fået mig til virkelig at tænke over hvad jeg bruger min tid på, og om der er noget af min tid jeg kan bruge anderledes?

Vi fik til opgave at udfylde i et skema over, hvor meget tid vi ca. brugte på forskellige ting (fx. skole, træning, lektier, søvn, sociale medier osv.). På den måde opdagede jeg, hvor jeg egentlig brugte meget tid, hvor jeg skulle bruge mere eller mindre tid, og om jeg skulle rykke lidt rundt på noget…

Det var bare rigtig fedt at blive oplyst om, for man tænker måske ikke så meget over det, så nu kunne man få planlagte tingene ordentligt.

 

celina1

 

 

Fra ord til handling

 

I Talentklubben fortæller man andre om de oplevelser og erfaringer, man gør sig, og de fortæller så en om deres, og på den måde lærer man af hinandens tanker og erfaringer. Sådan vejleder man hinanden. Fortæller hvad man selv gjorde og hvad man evt. kan gøre – Det er super fedt at være i en gruppe, fordi man kan supplere hinanden på så mange måder.

Man føler bare virkelig man bliver bedre af det.

Jeg har lært så mange gode og brugbare ting – Strategier, målsætninger, planlægning, samarbejde mm., som jeg bruger for at blive bedre. Det sværeste er nok at få gjort de ting, man snakker om. Man kan snakke nok så meget om, hvad man skal gøre for ikke at blive nervøs inden en vigtig konkurrence, men hvis man ikke udlever tingene, og de bare forbliver ord, så bliver man aldrig bedre.

Man er altså nødt til at huske på det man lærer, og så gøre det!

 

 

Tusind tak til Celina for at dele hendes historie med os.

Næste Talentklubhold starter op i starten af September

Der er kun 12 pladser.

Læs meget mere om Talentklubben HER

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en mentaltræner hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan du mentaltræner hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

Du kan booke en gratis samtale her

 

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

Mød en Mental Motion atlet: Dressurrytteren Laura

Dressurrytteren Laura - om at tage kontrollen over sit fokus og væk fra menneskerne på sidelinjen Laura Nikolajsen er 15 år og dressurrytter. Forældrene købte en shetlænder hoppe til hende

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Ju-Jitsu kæmperen Liva

Ju-Jitsu kæmperen Liva – Om at arbejde mentalt og gå 100% ind i kampen!   Allerede som 9-årige begyndt Liva af dyrke Ju-Jitsu fokuseret omkring selvforsvar. Der gik dog ikke lang tid

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Goalballspilleren Anja

Anja fortæller om svære følelser, Tokyo 2020 og sit synshandicap   Sommerferien 2013 var Anja på lejrtur, hvor hun prøvede goalball og syntes, det var rigtig sjovt at spille. Resten

Se mere