Mød en Mental Motion atlet: Golfspilleren Sarah

Janne Reffstrup Mortensen

Janne Reffstrup Mortensen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Janne Reffstrup Mortensen

Golfspilleren Sarah – om at turde vinde fordi hun ikke er bange for at tabe

Sarah Skovgaard Bils er 14 år og golfspiller. Hun startede til golf efter at have svømmet og danset. Det var hendes far, der introducerede hende for sporten, og hun blev med det samme bidt af golf. Hurtigt fandt hun ud af, at det her, var noget, hun ville være bedst til. Sarah har nu spillet i 3 år og skal i gang med sit fjerde.

 

Golfspilleren Sarah

 

Det bedste ved golf er, at Sarah får lov til at styre så meget selv. Hun trives med at lære af sine fejl og vide, at det er hendes ansvar – fordi det også betyder, at de gode slag er hendes egen fortjeneste og et resultat af hendes hårde træning.

Især turneringer sætter Sarah stor pris på, fordi det er spændende at spille på nye baner og fordi hun igennem golf møder nye mennesker. Det giver hende enormt meget erfaring på en sjov måde.

Sarah er en af atleterne i Mental Motion’s Talentklub, og her fortæller hun om hvordan hun mentaltræner…

 

 

Forskellen på mig som Sarah, og mig som Golfspiller

 

Det vigtigste jeg har fået ud af min træning i Talentklubben indtil videre, har været snakken om hvem jeg er som person og hvem jeg er som sportsmand, fordi grænsen mellem det er så fint, når jeg bruger så meget tid på sporten. 

Det er vigtigt, fordi jeg ikke må miste min identitet uden for sporten, hvis noget en dag går helt ned og jeg ikke kan dyrke min sport, står jeg jo tilbage med ingenting. 

Det har været en øjenåbner for mig.

 

 

Jeg kan godt bruge min tid på dumme ting

 

Jeg er også begyndt at tænke på hvordan jeg bruger min tid i hverdagen. Hvordan jeg kan bruge den på den mest smarte måde. Talentklubben har fået mig til virkelig at tænke igennem hvad jeg bruger dagen på, og om der er noget af min tid jeg bruger på dumme ting.

Jeg kom f.eks. frem til, at jeg spiser MEGET langsomt om morgenen, og ved at sætte mit tempo en smule op, kan jeg kunne sove længere og indhente noget tabt søvn. 

Det er måske en lille ting, men alligevel noget der kan gøre en forskel for mig i hverdagen.

 

 

Det er rart at være et sted hvor folk forstår én

 

I Talentklubben får jeg lov til at dele mine sejre og nederlag, og jeg kan få feedback på mine problemer fra de andre atleter i forløbet og samtidig giver jeg ud af mine egne erfaringer. 

Det var svært i starten at dele ting med gruppen, fordi jeg lige skulle være tryg med personerne, før jeg turde at dele tingene, som ellers kan være rarere at dele 1-til-1, men jeg fandt hurtigt ud af at det faktisk var okay at der var flere, fordi jeg så fik flere input. For mig har det også været rart at dele ud af mine erfaringer og føle mig glad over at kunne hjælpe et andet menneske.

 

Det er fedt at man kan snakke om det man har på hjertet. Men også at det bliver respekteret, hvis der er noget, man ikke lige vil snakke om, fordi det for eksempel er et sårbart emne. 

Jeg havde selv et emne, der er meget sårbart for mig personligt og i forbindelse med min golf, og da vi kom ind på det, var de andre i gruppen forstående og kom med gode råd. Det var virkelig rart at være et sted hvor folk var der for en. Det er et sted hvor folk forstår en og hvor det man siger bliver inde i gruppen i alt fortrolighed. 

 

 

Mød en MM atlet

 

Jeg tør at vinde, fordi jeg ikke er bange for at tabe

 

Det er et citat af Alan Tulloch, som jeg er meget inspireret af og som har betydet rigtig meget for mig. Jeg syntes det fortæller noget om at have fokus på det jeg kan gøre noget ved og ikke være bange for at lave fejl. Det henter jeg stor inspiration i. 

Talentklubben har lært mig at der er så mange ting i min sportsgren, som jeg bare må leve med og ikke kan gøre noget ved, så det er en god sætning at sige til mig selv, når jeg fx er ved at blive irriteret over vejret eller banens forhold. Det må jeg bare leve med og spille efter – jeg må indrette mit mindset efter det. 

 

Jeg har også lært meget om, hvordan jeg håndterer mine følelser og tanker mens jeg spiller. For eksempel nervøsitet og vrede som kan opstå i situationer, hvor jeg spiller med bedre spillere, eller jeg misser et lille putt. Her har jeg dette citat, der hjælper mig.

                 ”Missing a short putt does not mean you have to hit your next drive out”  

Jeg er blevet meget bedre til at håndtere følelserne og tankerne og hjælpe mig selv videre i spillet. 

 

 

Tusind tak til Sarah for at dele hendes historie med os.

Næste Talentklubhold starter op i starten af September

Der er kun 12 pladser.

Læs meget mere om Talentklubben HER

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en mentaltræner hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan du mentaltræner hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

Du kan booke en gratis samtale her

 

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

Mød en Mental Motion atlet: Fodboldspilleren Nicolai

"Jeg fandt ud af, at når jeg fejlede, så var det oftest fordi jeg ikke selv troede helt nok på det jeg ville" Nicolai startede tidligt med at spille fodbold. Som baby kravlede han gerne en

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Skytten Sara

Om et iltert temperament, en drilsk selvtillid og at lære at tro på processen!   Sara har gået til skydning siden hun var 10 år gammel og elsker det frirum sporten giver hende. Hun har

Se mere

Mød en Mental Motion altet: Dressurrytteren Camilla

Camilla startede med at dyrke sin sport, da hun fik sin første pony da hun var 4 år gammel og har reddet lige siden. Hun synes det er sjovt at ride og er meget inspireret af, hvad hun kan få

Se mere