Mød en Mental Motion atlet: badmintonspilleren Mikkel

Janne Reffstrup Mortensen

Janne Reffstrup Mortensen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Janne startede Mental Motion i 2010. Siden 2012 har hun været en del af Team Danmark’s eksterne sportspsykologiske netværk, og arbejdet med flere landshold og topatleter. Janne har desuden startet den store online vidensportal for sportsforældre 'Sidelinjen', og også udviklet Mental Motion Online.
Janne Reffstrup Mortensen

Badmintonspilleren Mikkel Enghøj- om hvad der er vigtigt for at blive den bedste!

 

Allerede som 3 årig begyndte Mikkel sin sportskarriere ved at spille med balloner. Som 5 årig blev ballonerne dog skiftet ud med en rigtig fjerboldt. Både Mikkels mor og far har selv spillet badminton, så det lå helt naturligt at Mikkel også selv skulle prøve kræfter som badmintonspiller. Han blev hurtigt bidt af sporten, og i dag som 20 årig, har han været igang med sporten i 15 år. Vi har spurgt Mikkel hvad mentaltræning er for ham.

 

Man kan altid lære noget nyt

Det bedste ved min sport er helt sikkert, at man altid kan lærer noget nyt! Man kan aldrig blive FOR god til badminton, hvilket nok er det jeg elsker allermest ved sportsgrenen. For eksempel bruger jeg en del tid på at forbedre mit mentale mindset, og det er en utrolig spændende og lærende process!

 

Jeg er blevet mere “opmærksom” på mig selv

Mentaltræningen har gjort rigtig meget for mig, for eksempel kan jeg mærke at jeg er blevet mere selvbevidst og at jeg er blevet bedre til at være “opmærksom” på mig selv, både på banen men også udenfor banen. Det er det jeg har haft mest fokus på i mit forløb, og det har hjulpet mig med at lære mig selv at kende i pressede situationer.

 

 

Jeg har lært at håndtere forstyrrelser i min mentaltræning

Igennem mit forløb har jeg specielt haft glæde af, at lære hvordan jeg håndterer min mor og far. Derudover har jeg lært hvordan jeg tackler forstyrrelser omkring mig, så de ikke tager overhånd. Det kan for eksempel være kærester, klubskifte osv, og så har jeg lært hvordan jeg bliver mere selvbevidst. I mit tilfælde galt det om at få nogle faste rutiner i forskellige situationer.

 

Det er vigtigt at mentaltræne hvis jeg vil blive den bedste!

Jeg har virkelig forstået hvor vigtigt mentaltræning er for min sport, og ikke kun fokusere på selve badmintontræningen. Selve mentaltræningen fylder nu lige så meget for mig som den “normale” træning gør, og hvis jeg glemmer at tænke over hvad jeg har lært, eller glemmer at skrive det ned, glemmer jeg hvad jeg har lært og får ikke det optimale ud af min mentaltræning.
Jeg ved dog, at jeg aldrig kan gå hen og blive den bedste til badminton hvis jeg kun fokuserer på badmintontræningen – det mentale kan gøre hele forskellen, og det er det ved at gøre for mig!
Mit bedste råd til andre atleter der skal igang med mentaltræning er, at gå ind til det med åbent sind! Det kan godt være svært at åbne op for de mere personlige emner, såsom at tale om sin familie, kæreste, træner osv., men det er vigtigt at komme ud med det, så der bliver plads til at en masse god energi!

 

Tak til Mikkel, for at dele sin historie!

 

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en mentaltræner hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan mentaltræning fodbold ser ud hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

 

andre har også læst


Mød en Mental Motion atlet: Ju-Jitsu kæmperen Liva

Ju-Jitsu kæmperen Liva – Om at arbejde mentalt og gå 100% ind i kampen!   Allerede som 9-årige begyndt Liva af dyrke Ju-Jitsu fokuseret omkring selvforsvar. Der gik dog ikke lang tid

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Håndboldspilleren Stinne

Om alt det mentaltræningen giver og kræver   Stinne var glad for at gå til svømning og tog kun med til håndboldtræning, fordi de andre piger i klassen gerne ville have hende med.

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Dressurrytteren Barbara

Barbara har redet dressur i 7 år. Hun startede til dressur fordi hun elskede hestene og samværet med dem. Barbara mener, at det bedste ved hendes sport er samarbejdet mellem hest og rytteren. Hun

Se mere