Mød en Mental Motion atlet: badmintonspilleren Mikkel

Janne Reffstrup Mortensen

Janne Reffstrup Mortensen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Janne Reffstrup Mortensen

Badmintonspilleren Mikkel Enghøj- om hvad der er vigtigt for at blive den bedste!

 

Allerede som 3 årig begyndte Mikkel sin sportskarriere ved at spille med balloner. Som 5 årig blev ballonerne dog skiftet ud med en rigtig fjerboldt. Både Mikkels mor og far har selv spillet badminton, så det lå helt naturligt at Mikkel også selv skulle prøve kræfter som badmintonspiller. Han blev hurtigt bidt af sporten, og i dag som 20 årig, har han været igang med sporten i 15 år. Vi har spurgt Mikkel hvad mentaltræning er for ham.

 

Man kan altid lære noget nyt

Det bedste ved min sport er helt sikkert, at man altid kan lærer noget nyt! Man kan aldrig blive FOR god til badminton, hvilket nok er det jeg elsker allermest ved sportsgrenen. For eksempel bruger jeg en del tid på at forbedre mit mentale mindset, og det er en utrolig spændende og lærende process!

 

Jeg er blevet mere “opmærksom” på mig selv

Mentaltræningen har gjort rigtig meget for mig, for eksempel kan jeg mærke at jeg er blevet mere selvbevidst og at jeg er blevet bedre til at være “opmærksom” på mig selv, både på banen men også udenfor banen. Det er det jeg har haft mest fokus på i mit forløb, og det har hjulpet mig med at lære mig selv at kende i pressede situationer.

 

 

Jeg har lært at håndtere forstyrrelser i min mentaltræning

Igennem mit forløb har jeg specielt haft glæde af, at lære hvordan jeg håndterer min mor og far. Derudover har jeg lært hvordan jeg tackler forstyrrelser omkring mig, så de ikke tager overhånd. Det kan for eksempel være kærester, klubskifte osv, og så har jeg lært hvordan jeg bliver mere selvbevidst. I mit tilfælde galt det om at få nogle faste rutiner i forskellige situationer.

 

Det er vigtigt at mentaltræne hvis jeg vil blive den bedste!

Jeg har virkelig forstået hvor vigtigt mentaltræning er for min sport, og ikke kun fokusere på selve badmintontræningen. Selve mentaltræningen fylder nu lige så meget for mig som den “normale” træning gør, og hvis jeg glemmer at tænke over hvad jeg har lært, eller glemmer at skrive det ned, glemmer jeg hvad jeg har lært og får ikke det optimale ud af min mentaltræning.
Jeg ved dog, at jeg aldrig kan gå hen og blive den bedste til badminton hvis jeg kun fokuserer på badmintontræningen – det mentale kan gøre hele forskellen, og det er det ved at gøre for mig!
Mit bedste råd til andre atleter der skal igang med mentaltræning er, at gå ind til det med åbent sind! Det kan godt være svært at åbne op for de mere personlige emner, såsom at tale om sin familie, kæreste, træner osv., men det er vigtigt at komme ud med det, så der bliver plads til at en masse god energi!

 

Tak til Mikkel, for at dele sin historie!

 

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en mentaltræner hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan mentaltræning fodbold ser ud hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

 

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

Mød en Mental Motion atlet: Fodboldspilleren Nicolai

"Jeg fandt ud af, at når jeg fejlede, så var det oftest fordi jeg ikke selv troede helt nok på det jeg ville" Nicolai startede tidligt med at spille fodbold. Som baby kravlede han gerne en

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Kortspilleren Anders

Magic the Gathering atleten Anders – Om at arbejde mentalt med kortspil Anders har spillet Magic siden sommeren 2009, efter han var blevet introduceret til det af en gruppe venner fra gymnasiet. I

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Svømmeren Thomas

Svømmeren Thomas – Om at arbejde mentalt og håndtere sin nervøsitet Thomas startede til svømning tilbage i 2004 og begyndte derefter at dyrke det på konkurrenceniveau i 2008. Han elsker

Se mere