Mentaltræning golf: Sådan udnytter du tiden omkring golfslagene fuldt ud og optimerer dit game markant

Janne Reffstrup Mortensen

Janne Reffstrup Mortensen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Janne Reffstrup Mortensen

 

Mentaltræning golf: derfor skal du kende dine rutiner imellem dine slag

 

Mange golfspillere, golftrænere og forskere i golfpræstation har længe været enige om at mentaltræning golf er afgørende. En af de væsentligste rutiner er de ting golfspillere gør lige før de slår til bolden – den såkaldte preshot rutine – som anses for at være afgørende for slagets kvalitet.

 

Et nyt studie i det videnskabelige tidskrift ”The sport psychologist” sætter nu fokus på at også tiden udenom slagene, altså både den tid i løbet af runden imellem slagene og tiden før slaget og imellem runderne er ligeså afgørende for præstationen på konkurrencedagen.

 

Gode vaner og rutiner i tiden udenom golfslagene kommer kun hvis du ligger konkrete planer for hvordan tiden skal bruges. Evnen til at ligge gode planer er ikke noget du enten er født med eller ej, det kommer altså ikke bare ad sig selv. Det er noget du har brug for at træne igennem mentaltræning i golf.

 

 

mentaltræning golf

 

Sådan træner du tiden udenom golfslagene optimalt og får FULDT udbytte af dit slag

 

Planlægning af 3 faser:

 

  1. Tiden imellem runder

 

  1. Efter slaget indtil næste pre-shot rutine

 

  1. Lige før slaget

 

 

Mentaltræning i golf vil altså træne dig til at lægge konkrete planer til alle 3 faser.

 

 

Her får du 3 konkrete bud på hvordan du træner de 3 faser…

 

1. Planlæg tiden mellem runderne:

Hvordan skal du komme til banen? Hvor skal du varme op? Hvad skal du specielt varme op som specifik opvarmning til denne bane? Hvor skal du have frokost? Skal du have noget med i tasken? Hvordan kommer du fra banen igen? Skal du snakke runden igennem med din træner, mentaltræner eller holdkammerat når du er færdig? Hvor skal du sove? Læg planer for hvordan du skal løse disse ting inden turneringen starter op. Lad ikke alt det du rent faktisk er i kontrol over være op til tilfældighederne. Hav en helt klar plan med dig.

 

 

2. Planlæg tiden indtil næste slag:

Sæt dig ned inden turneringen og planlæg hvert enkel hul. Analyser din tilgang. Skriv ned hvilken plan du har for hvert slag. Hav denne plan med i din taske. Hvilke køller og jern skal du bruge? Og hvad skal du være særlig opmærksom på? Forudse udfordringer som vind og vejr og baneforhold. Dette vil mindske din mentale belastning på dagen. Sørg for at have en plan for hvordan du håndterer tiden imellem dine slag.

Hvad retter du opmærksomheden på når du går fra slag til slag?

Taler du med din caddie eller måske din konkurrent.

Har du fokus på åndedræt, naturen eller analysen af næste slag?

Sørg for at have en plan over forskellige muligheder, så det igen ikke bliver tilfældighedernes spil der afgør hvor din opmærksomhed er imellem dine slag.

 

 

3. Planlæg din pre-shot rutine:

Hvilke rutiner har du inden du slår? Måske tager du et par øvesving. Måske skal du ned i benene bag bolden. Måske skal du lige kigge på dit armbånd. Eller har du et talsystem? Måske visualiserer du? Har fokus på dit åndedræt?

Skriv din rutine ned. Følg den. Og øv dig på træningsbanen.

Bliv opmærksom på hvad dine forstyrrelser er, så lærer dem at kende og dermed ved hvornår du skal vende tilbage til dine rutiner.

Måske har du en tendens til at springe noget over, hvis du lige har slået et dårligt slag? Eller måske kommer du til at overgøre en rutine?

Hvis du har forberedt dine pre-shot rutiner inden, Evt. sammen med din mentaltræner, så du ved hvad din optimale rutine er, i forskellige situationer, og dermed kan du bruge dem aktivt til at give dig det bedste udgangspunkt for at slå et godt slag hver gang.

 

Læs mere om mentaltræning lige her –

 

 

mentaltræning golf

 

Med mentaltræning golf mindsker du din mentale belastning og øger din evne til at performe

 

I studiet svarer professionelle golfspillere og trænere at tiden inden konkurrence skal bruges til at teste sin banestrategi, forberede de specielle udfordringer ved den konkrete bane og ligge strategier for hvordan man skulle håndtere uforudsete udfordringer, fordi det giver et øget overskud på konkurrencedagen som følge af en mindsket mental belastning.

Studiet viste desuden at træneren eller caddien på konkurrencedagen kan bidrage til en mindsket mental belastning ved at hjælpe med hvornår der skulle tændes og slukkes for fokus på golf og informere om hullets udfordringer.

 

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale om hvad mentaltræning golf er hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb (enten individuelt eller gruppe – Læs om vores Talentklub HER) kunne se ud for dig. Vi taler om hvad mentaltræning golf er hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mental træning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

 

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

Mød en Mental Motion atlet: Fodboldspilleren Nicolai

"Jeg fandt ud af, at når jeg fejlede, så var det oftest fordi jeg ikke selv troede helt nok på det jeg ville" Nicolai startede tidligt med at spille fodbold. Som baby kravlede han gerne en

Se mere

Mentaltræning Badminton: Hvorfor er det afgørende?

Mentaltræning badminton er ligesom andre sportsgrene afgørende for, at du kan præstere optimalt og opnå dine mål. Mentaltræning giver dig den mentale styrke der skal til, når eksempelvis

Se mere

Vaner – Sådan arbejdes der med vaner i sporten

Vaner har i mange år været et samtaleemne, ikke bare i forhold til hverdagens gøremål, men særdeles også i sportens verden. I dagligdagen spiller vi i tide og utide sammen med vores

Se mere