Mentaltræning fodbold: Sådan styrker du din mentalitet som fodboldspiller 

Kasper Henriksen

Kasper Henriksen

Sportspsykologisk Konsulent hos Mental Motion
Kasper er specialiseret i sportspsykologi med fokus på, at få hverdagen til at hænge sammen med elitesporten. Kasper har derfor særlig fokus på opretholdelse af den mentale sundhed både på og uden for banen. Kasper arbejder fuld tid i Mental Motion.
Kasper Henriksen

Mentaltræning i fodbold handler om at lære at håndtere BÅDE det individuelle og kollektive pres

 

Fodbold er Danmarks nationalsport. En holdsport hvor du som individuel skal præstere, men samtidig være en dygtig medspiller på holdet. Du er som spiller afhængig af at dine medspillere præsterer og de er samtidig afhængig af at du yder optimalt. Som fodboldspiller skal du være fysisk, teknisk, taktisk og mentalt klog og alt det skal fungere i et samspil.

Det kræver mental bevidsthed og arbejde!

 

Mentaltræning fodbold

 

Du bliver som fodboldspiller både påvirket af det individuelle og det kollektive pres. På det individuelle plan skal du lære at tackle en række forskellige situationer.

 

  • Det kan være at du er en af de bærende spiller på holdet hvor der er store forventninger til at du præsterer?

 

  • Eller at du i kampen mærker frygten for at fejle efter en række dårlige afleveringer, og begynder at ”gemme” dig for at undgå at fejle yderligere?

 

  • Måske er du ofte nervøs før en kamp og bruger alt for lang tid på at ’spille dig varm’?

 

Det individuelle og det kollektive hænger sammen. Præsterer du dårligt på det individuelle plan, så får det ofte betydning for holdet. Dine medspillere forventer at du yder dit bedste, men for at præstere kræver det MOD, det kræver at du tør at tage chancer og hele tiden sætter dig selv på spil!

 

Mentaltræning fodbold: Hvad siger fodboldspillere i Mental Motion?

Vi har spurgt et par af vores mange fodboldspillere i Mental Motion om hvad mentaltræning egentlig kan hjælpe dem med, og hvad de får ud af at mentaltræne.

 

Hvad kan mentaltræning fodbold hjælpe fodboldspillere med?

 

”De første par måneder jeg havde mentaltræning, var jeg småskadet og spillede ikke så meget. Her lærte jeg at slappe mere af og samtidig ikke stresse mig selv unødvendigt over skaden. Det gjorde det nemmere for mig at være skadet” – Wilson, midtbane 

 

”Jeg tager flere chancer på banen og har lært at tro mere på mig selv. Jeg er meget optaget af at turde at lave modige handlinger på banen” – Marco, angriber

 

”Jeg har lært at håndtere situationer til træning eller kamp hvis det ikke kører. Man bliver per automatik en mere reflekterende person. Det er et super vigtigt redskab at have, ikke bare i sit felt, men også i livet uden for stregerne” – Wilson, midtbane

 

Vil du mentaltræne? Kom i gang nu og HER

 

At være en god fodboldspiller handler ikke kun om at have en god fysik, tekniske og taktiske færdigheder. Uden bevidsthed, refleksive evner og mental styrke, er det lige meget hvor god en boldspiller du er, så kan du ikke præstere både på og uden for banen.

 

Tænk lige over hvor mange timer du bruger på det tekniske, taktiske og fysiske?

Hvor meget tid bruger du på det mentale?

 

Mentaltræning fodbold

 

 

Mentaltræning fodbold: Sådan her arbejder vi hos Mental Motion med fodboldspillere

 

  • Step 1) Vi laver en brainstorm over dine udviklingspunkter, og tager en snak om hvem du gerne vil være som fodboldspiller og som menneske. I mentaltræning fodbold tager vi udgangspunkt i de situationer du gerne vil optimere.

 

  • Step 2) Vi uddanner dig i det vi kalder ‘bevidsthedstræning’. Her lærer du hvordan du træner din evne til at registrere hvornår du er i en situation der er svær – og hvad der præcist sker med dig i situationen.

 

  • Step 3) Vi laver en gameplan for hver af de situationer som du gerne vil optimere ud fra de ønsker du har i forhold hvem du vil være og hvordan du vil agere.

 

  • Step 4) Vi påbegynder den konkrete træning i hvordan du holder dig til din gameplan, når du står i en udfordrende situation – denne træning tager tid. Men det er samtidig her at vi begynder at se det på banen!

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en mentaltræner hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan mentaltræning for dig som fodboldspiller ser us hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

 

Book en uforpligtende samtale HER

 

 

 

andre har også læst

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/9/e/mentalmotion.dk/httpd.www/wp-content/themes/html5blank-stable/functions.php on line 809

5 ting I som familie kan have særligt fokus på, der vil styrke jeres relation i en ellers urolig tid

  Sådan passer du bedst på dig selv og dine nære imens Corona raser   Corona raser der ud ad. Det har stået på længe, og ingen af os ved hvor længe det skal vare

Se mere

SMARTE-MÅL – Sådan sikrer du dig en god målsætning

  Alle atleter har drømme, oftest store drømme. Det er ingen skam at tænke stort og være bevidst om det man gerne vil opnå.   Mange lad det dog blive ved håbet, håbet om at

Se mere

3 videotips til hvordan du hjælper dit barn ud af tankemylder

Tiden lige nu kalder på denne evne mere end nogen sinde før for vores børn og unge   Evnen til (helt bevidst) at flytte sin opmærksomhed, når svære tanker og følelser presser sig

Se mere