Mental styrke?

Test dig selv her:

Mental styrke?

Læs med her og få svar på hvad mental styrke er?

Og hvordan du ved om du er mentalt stærk?

 

Mental styrke er mange ting. Men grundlæggende handler det om, hvordan du håndterer modgang. Det handler om hvordan du agerer når du er udfordret, og hvordan du kommer videre efter fejl.

Hvis vi skal koge det endnu mere ned – mental styrke – så handler det om din reaktion på dine tanker og følelser.

Det handler om, hvordan du håndterer de tanker og følelser du får når du er under pres, hvad enten det er i forbindelse med sport, skole, venner eller familie.

 

 

For eksempel kan det være, du har tanker som dem her:

Kan jeg præstere på samme niveau til konkurrencer, som til træning?

Hvad tænker andre om mig?

Er jeg god nok?

Hvordan skal jeg komme videre efter mindre gode perioder med træning og konkurrence?

Jeg ville ønske jeg havde mod nok til at træne de ting jeg ikke er så god til!

Kan andre mon lide mig?

Hvad sker der hvis jeg taber den næste turnering?

Hvordan kan jeg gøre min træner, forældre og holdkammerater stolte?

 

Og opremsningen kunne snildt fortsætte….

Klik her og lær hvordan du kan få styr på de negative tanker

 

Mental styrke er afgørende

– Dit fysiske talent er ikke nok

Meget ofte, er det det mentale der afgører om du top præsterer eller ej. Har du et højt niveau af mental styrke, bliver det nemmere at være dig inden på banen og udenfor banen. Træning af din mental styrke er derfor nødvendig, hvis du gerne vil sikre dig at præstere så godt som mulig igennem hele sæsonen.

 

 

Mental styrke?

– Tag testen her

Vi har lavet en kort test, der kan fortælle dig i hvor høj grad du har mental styrke.

Tjek hvor mange af følgende citater, der kunne være kommet fra dig – Jo flere citater du kan genkende og stå inde for jo højere grad af mental styrke har du!

 

Mental styrke test – citat 1:

“Jeg kan holde fokus selv under pres og kan håndtere de forstyrrelser der kommer”

Mental styrke test – citat 2:

“Jeg træner min selvtillid dagligt, som en integreret del af min fysiske træning, og oplever derfor ofte høj grad af selvtillid”

 

Mental styrke test – citat 3:

“Jeg forstår at tanker er noget der kommer og går og jeg ved hvordan jeg skal håndtere mine tanker, når de er negative”

 

Mental styrke test – citat 4:

“Jeg har en strategi for hvordan jeg kommer videre efter fejl, og jeg bruger den aktivt og lykkes med det”

 

Mental styrke test – citat 5:

“Jeg ved hvordan jeg skaber en optimal konkurrenceoplevelse for mig selv fordi jeg har tydelige rutiner, som jeg følger”

 

Mental styrke test – citat 6:

“Jeg forventer at opleve modgang, fordi jeg ved det er en del af gamet – så jeg er forberedt”

 

Mental styrke test – citat 7:

“Jeg prioriterer andet i mit liv end sport, og jeg forstår hvorfor det er vigtigt”

 

Mental styrke test – citat 8:

“Jeg er ærlig om hvordan jeg har det og jeg er god til at melde det ud til andre, så de ved hvor de har mig”

 

Mental styrke test – citat 9:

“Jeg er god til at søge støtte, og jeg ved præcis hvem jeg skal gå til i hvilke situationer”

 

Hvor mange hakkede du af ved?

 

mental styrke

 

Klik her, hvis du også vil teste din selvtillid 

 

Mental styrke – vil du gerne have mere af det?

Måske gælder det for dig, som for mange andre atleter, at mentaltræning ikke rigtig er prioriteret. Måske fordi du ikke ved, hvordan du skal gribe det an? Du forstår måske ikke, hvad mentaltræning egentlig handler om, og er derfor, naturligt, skeptisk i forhold til værdien og vigtigheden af det?

 

 

Mentaltræning – hvad vil jeg få ud af det?

Mentaltræning handler om at lære at tackle de bekymringer, der omhandler din sport, og også de bekymringer du måtte have til dit liv uden for sporten, som kan påvirke din præstation og motivation.

I et forløb med fokus på mental styrke arbejder vi målrettet med de specifikke mål, du har til dig selv. Er det for eksempel svært at holde fokus på opgaven, når du er under pres, eller har du svært ved at håndtere din nervøsitet, så det er ødelæggende for din præstation – så er et forløb med fokus på mental styrke en oplagt mulighed, der kan vende de negative mønstre.

 

Der er mange fordele ved at arbejde med din mentale styrke

– Du vil opleve dette…

 

  • at kunne arbejde motiveret – også i længere perioder
  • at komme tilbage efter nedgang i din præstation
  • at få klare konkurrencestrategier og være i stand til at følge dem
  • at kunne håndtere forskellige spændingstilstande under pres
  • at evaluere dig selv – selv på en konstruktiv måde
  • at håndtere negative tanker og følelser
  • at komme videre efter fejl
  • at skabe en hverdag med ro
  • at få større kvalitet i din træning
  • osv osv

 

Klik her – få et indblik i hvordan de mentaltræner på U17 landsholdet i fodbold

 

Mental styrke – både på banen og udenfor banen

Mentaltræning handler både om at få det optimale ud af din daglige træning, om at kunne levere en toppræstation i konkurrencer, om at håndtere skolen, vennerne, kæresten, dine forældre – og alt andet der sker i dit liv. For du er jo ikke kun en der dyrker sport, du er jo også én der laver alt mulig andet. Og det der sker uden for sporten har også betydning, for det der sker i sporten – derfor tager et forløb med fokus på mental styrke udgangspunkt i ALT der der handler om dig.

 

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale

– vi fortæller hvordan du kan træne din mentale styrke hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her spørger vi ind til din situation og taler om, hvordan et eventuelt forløb ville kunne se ud for dig. Vi taler om, hvordan vi mentaltræner hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

 

Du kan booke en gratis samtale her