Mød en Mental Motion atlet: Dressurrytteren Barbara

Janne Reffstrup Mortensen

Janne Reffstrup Mortensen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Janne startede Mental Motion i 2010. Siden 2012 har hun været en del af Team Danmark’s eksterne sportspsykologiske netværk, og arbejdet med flere landshold og topatleter. Janne har desuden startet den store online vidensportal for sportsforældre 'Sidelinjen', og også udviklet Mental Motion Online.
Janne Reffstrup Mortensen

Barbara har redet dressur i 7 år. Hun startede til dressur fordi hun elskede hestene og samværet med dem. Barbara mener, at det bedste ved hendes sport er samarbejdet mellem hest og rytteren. Hun synes det er utrolig inspirerende, at hun ved at give et prik i siden eller et vrid i hoften kan få hesten på 700 kg til at danse ballet. Hendes store interesse for hestene har givet hende lyst til at udfordre og forbedre sig selv. Vi har spurgt Barbara om hendes oplevelser med at mentaltræne.

 

Mentaltræning hjælper helt vildt på, når jeg skal præstere til konkurrence

 

Det er vildt fedt! Det hjælper helt vildt, når jeg præsterer til konkurrencer. Jeg bliver mere fokuseret og har langt færre nerver på, så jeg har mulighed for fuldt overblik når jeg rider ind på banen. Jeg har f.eks. haft stor glæde af det, da jeg skulle ride mit hidtil største stævne d.19.10.2017, hvor jeg havde ekstremt mange nerver på. Min mentaltræning hjalp mig med ikke at bruge så meget energi på at bekæmpe disse følelser, men at acceptere at de var der, og på den måde havde jeg langt større ro i mig selv, hvilket også resulterede i bedre præstation fra hesten.

Læs mere om det at være presset i afgørende situationer her

 

Jeg har lært at observere mig selv og acceptere mine følelser

 

Det har været svært at beskrive og arbejde med, hvordan jeg egentlig tænker, føler og reagerer i svære situationer, og hvad der er den rigtige vej til min egen udvikling. Det synes jeg har været enormt udfordrende, men også meget tankevækkende på den gode måde. Det er som om jeg er blevet mere opmærksom på mig selv, og har på den måde lettere ved at vide hvad jeg skal arbejde på, hvis jeg ønsker at præstere på højest mulige niveau. Det har klart været det mest udfordrende, men også meget værdifuldt at lære for mig både personligt og sportsligt.

 

 

Det er vigtigt at have styr på andre ting i sit liv og hvad jeg står for

 

Jeg har lært at det er vigtigt at have styr på mit liv uden for sporten, som skole, familie og venner, hvis ridningen skal lykkes. Derudover har jeg arbejdet med mine værdier i forhold til hvem jeg gerne vil være.

 

Til andre som overvejer mentaltræning

 

Ikke tøv med at starte. Det gør dig ikke kun bedre i din sport, men bedre som menneske. – tag det bedste du har, og gør det bedre.

 

Tak til Barbara for sin historie og tanker om mentaltræning

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en
mentaltræner hos Mental Motion

 

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan du mentaltræner hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

 

 

andre har også læst


Mød en Mental Motion atlet: Golfspilleren Christian

I golf er det alene min præstation der er afgørende   Christian startede med at spille golf, da han elskede konceptet med at at det var en individuel sportsgren og at det kunne forbedre

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Ju-Jitsu kæmperen Liva

Ju-Jitsu kæmperen Liva – Om at arbejde mentalt og gå 100% ind i kampen!   Allerede som 9-årige begyndt Liva af dyrke Ju-Jitsu fokuseret omkring selvforsvar. Der gik dog ikke lang tid

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Svømmeren Thomas

Svømmeren Thomas – Om at arbejde mentalt og håndtere sin nervøsitet Thomas startede til svømning tilbage i 2004 og begyndte derefter at dyrke det på konkurrenceniveau i 2008. Han elsker

Se mere