Mentaltræning til teams – skab et stærkt team (der kan præstere når det gælder) ved at have fokus på 3 ting

Kasper Henriksen

Kasper Henriksen

Sportspsykologisk Konsulent hos Mental Motion
Kasper er specialiseret i sportspsykologi med fokus på, at få hverdagen til at hænge sammen med elitesporten. Kasper har derfor særlig fokus på opretholdelse af den mentale sundhed både på og uden for banen. Kasper arbejder fuld tid i Mental Motion.
Kasper Henriksen

 

Du har ideerne, ambitionerne og lysten, men har samtidig et team med mange forskellige individer og personligheder som sammen skal præstere optimalt. Din opgave er at udvikle atleterne og samtidig skabe resultater. For at muliggøre dette kræver det et samarbejdsvilligt og velfungerende team, hvor atleterne støtter og vejleder hinanden – Som en af sportens største stjerner, Michael Jordan, udtalte:

 

“Talent wins games, but teamwork and intelligence win championships.” -Michael Jordan

 

mentaltræning i gruppeer

 

Et team kan anskues på mange måder, det kan være et fodbold- eller håndboldhold, bestående af 25 spillere, eller et makkerpar i badminton. Fælles er at man har et fælles mål og er afhængig af hinanden i den proces. Men hvordan skaber vi så et stærkt team hvor atleterne, trænerne og staben blender sammen og skaber en fælles enhed – Mentaltræning til teams er vejen frem.

 

Hvordan skaber vi et stærkt team igennem mentaltræning?

Mentaltræning til teams er vedvarende fokus på holdets fælles vision, individernes udvikling samt udarbejdelsen af en teamkultur, hvor hvert enkelt individ bidrager til fællesskabet. Mentaltræning til teams er en integreret og længerevarende arbejdsproces, som kræver handling og mod til at dykke ned i teamets forudsætninger, styrker og svagheder. Helt konkret skal et team overordnet arbejde med tre vigtige fokuspunkter for skabe et stærkt team.

 

Læs også: 4 gode grunde til at mentaltræning i grupper styrker dit mindset HER

 

Tre vigtige indsatsområder der skaber en stærkt kultur – Mentaltræning til teams!

 

 1. Fokus på Vision og Strategi

“Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.” – Henry Ford

En klar vision og tydelig strategi danner fundament for et velfungerende team. Der skal i et stærkt team være en tydelig målsætning som specifikt og tidsbestemt, viser den retning og det formål som skaber mening og motivation for teamet. Visionen skal tydeliggøre billedet imens strategien skal klarlægge vejen til målet, gennem en tydelig gameplan og fælles forståelse for teamets måde at spille på.

 

2. Fokus på Teamkultur: Roller og Værdier

The strength of the team is each individual member. The strength of each member is the team.” Phil Jackson

Fokus på teamkulturen indebærer en tydelig klarlæggelse af teamets værdier og individernes rollefordeling. Arbejdet med værdier tydeliggøre teamets identitet og skaber sammenhængskraften i teamkulturen. For skabe teamkulturen bør alle kende deres rolle i teamet, heriblandt hvad der forventes af den enkelte samt hvad den enkelte bidrager med.

 

3. Fokus på Teamwork

“Unity is strength. . . when there is teamwork and collaboration, wonderful things can be achieved.” – Mattie Stepanek

Fokus på teamwork er afgørende for at skabe en fælles forståelse både på og uden for banen. Her bliver evnen til at kommunikere en vigtig medspiller i mentaltræningen af teamet. Mentaltræning af teamets kommunikationsevner handler om, at definere hvordan der kommunikeres indbyrdes med fokus på både afsender og modtager. En fælles forståelse og forventningsafstemning af måden at kommunikere på, kan medføre færre konflikter og skabe en vinderkultur.

 

Læs om vores særlige tilbud: Mentaltræning til teams HER

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en mentaltræner hos Mental Motion

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan du mentaltræner hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

 

mentaltræning golf

 


BOOK EN GRATIS

SAMTALE


Lad os tage en snak om hvad Mental Motion er - og hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig

andre har også læst


5 mentale styrker sportsverdenen kan lære af DR Pigekoret

Hvad delen har DR Pigekoret med atleter, sport og sportspsykologi at gøre?   Faktisk har det ret meget med hinanden at gøre. Atleter og korpiger lever nemlig begge et liv der ligner

Se mere

Det skal du være opmærksom på som `forældrecoach` – Ifølge forskning

  Mange børn oplever at deres forældre er frivillige i foreningsidrætten i de unge år, som træner, hjælpetræner, holdleder osv. – eller om ikke andet så som ’lommecoach’ fra

Se mere

Atleter: den her form for stress kan resultere i en akut skade

Hvorfor får jeg mange skader, mens andre slipper? Når det handler om sport, er skader et uundgåeligt emne. For de optræder fra tid til anden, og hos nogle oftere end hos andre. Og netop det her

Se mere