Mød en Mental Motion atlet: Dressurrytteren Barbara

Jesper Rasmussen

Jesper Rasmussen

Sportspsykologisk konsulent hos Mental Motion
Jesper har specialiseret sig i sportspsykologi, hvor han har haft særligt fokus på teams med stor interesse i interne relationer og hvordan en fælles retning er afgørende for, at få teamet og atleter til at trives og præstere. Ved siden af sit arbejde i Mental Motion er Jesper også tilknyttet et projekt for udsatte unge på Nørrebro.
Jesper Rasmussen

Barbara har redet dressur i 7 år. Hun startede til dressur fordi hun elskede hestene og samværet med dem. Barbara mener, at det bedste ved hendes sport er samarbejdet mellem hest og rytteren. Hun synes det er utrolig inspirerende, at hun ved at give et prik i siden eller et vrid i hoften kan få hesten på 700 kg til at danse ballet. Hendes store interesse for hestene har givet hende lyst til at udfordre og forbedre sig selv. Vi har spurgt Barbara om hendes oplevelser med at mentaltræne.

 

Mentaltræning hjælper helt vildt på, når jeg skal præstere til konkurrence

 

Det er vildt fedt! Det hjælper helt vildt, når jeg præsterer til konkurrencer. Jeg bliver mere fokuseret og har langt færre nerver på, så jeg har mulighed for fuldt overblik når jeg rider ind på banen. Jeg har f.eks. haft stor glæde af det, da jeg skulle ride mit hidtil største stævne d.19.10.2017, hvor jeg havde ekstremt mange nerver på. Min mentaltræning hjalp mig med ikke at bruge så meget energi på at bekæmpe disse følelser, men at acceptere at de var der, og på den måde havde jeg langt større ro i mig selv, hvilket også resulterede i bedre præstation fra hesten.

Læs mere om det at være presset i afgørende situationer her

 

Jeg har lært at observere mig selv og acceptere mine følelser

 

Det har været svært at beskrive og arbejde med, hvordan jeg egentlig tænker, føler og reagerer i svære situationer, og hvad der er den rigtige vej til min egen udvikling. Det synes jeg har været enormt udfordrende, men også meget tankevækkende på den gode måde. Det er som om jeg er blevet mere opmærksom på mig selv, og har på den måde lettere ved at vide hvad jeg skal arbejde på, hvis jeg ønsker at præstere på højest mulige niveau. Det har klart været det mest udfordrende, men også meget værdifuldt at lære for mig både personligt og sportsligt.

 

 

Det er vigtigt at have styr på andre ting i sit liv og hvad jeg står for

 

Jeg har lært at det er vigtigt at have styr på mit liv uden for sporten, som skole, familie og venner, hvis ridningen skal lykkes. Derudover har jeg arbejdet med mine værdier i forhold til hvem jeg gerne vil være.

 

Til andre som overvejer mentaltræning

 

Ikke tøv med at starte. Det gør dig ikke kun bedre i din sport, men bedre som menneske. – tag det bedste du har, og gør det bedre.

 

Tak til Barbara for sin historie og tanker om mentaltræning

 

Kom ind til en gratis og uforpligtende samtale med en
mentaltræner hos Mental Motion

 

Vi tilbyder alle atleter en gratis og uforpligtende samtale. Her taler vi om hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig. Vi taler om hvordan du mentaltræner hos os og du kan stille alle de spørgsmål du må have. På den måde kan vi sikre, at du får et godt indblik i, hvordan vi arbejder med mentaltræning, og hvad du kan forvente, hvis du vælger at starte et samarbejde med os.

 

 


BOOK EN GRATIS

SAMTALE


Lad os tage en snak om hvad Mental Motion er - og hvordan et evt. forløb kunne se ud for dig

andre har også læst


Mød en Mental Motion altet: Dressurrytteren Camilla

Camilla startede med at dyrke sin sport, da hun fik sin første pony da hun var 4 år gammel og har reddet lige siden. Hun synes det er sjovt at ride og er meget inspireret af, hvad hun kan få

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: Orienteringsløberen Celina

Orienteringsløberen Celina - om at omsætte ord til handling for at blive bedre   Celina Bregensøe er 15 år og orienteringsløber. Hun startede til orienteringsløb som 7-årig, efter at

Se mere

Mød en Mental Motion atlet: badmintonspilleren Mikkel

Badmintonspilleren Mikkel Enghøj- om hvad der er vigtigt for at blive den bedste!   Allerede som 3 årig begyndte Mikkel sin sportskarriere ved at spille med balloner. Som 5 årig blev

Se mere